Şatırlar Köyünde Geleneksel Hayır Yemeği

Saruhanlı ilçesine bağlı Şatırlar köyünde, Muhtarlık tarafından düzenlenen geleneksel hayır yemeğinin bu yıl 8.’si gerçekleştirildi.

Şatırlar Köyünde Geleneksel Hayır Yemeği
Hayır yemeğine CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Şatırlar köyü Dede dalları mevkii piknik alanında gerçekleşen etkinlikler İlçe Müftüsü Mehmet Altay’ın okuduğu dualarla başladı.

Duaların ardından davetlilere, yöresel yemeklerden ikram edildi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı dayanışma ve kaynaşma yemeğine, çevre köylerden, beldelerden ve ilçelerden de katılım oldu.

Şatırlar Köyü Muhtarı Abdulkadir Gürel, köyden göç etmiş ve dışarıda oturan köylü halkını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen dayanışma ve kaynaşma yemeğinde, eski günlerin pekiştirildiğini kaydetti.

Muhtar Gürel, “Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz hayır yemeğinde sosyal ve kültürel değerlerimize olan bağımlılığımızı sergilemeyi amaçlıyoruz. Yerleşim açısından eski bir tarihe sahip olan Şatırlar köyünün tarihi çok eski dönemlere dayanıyor. Tarihsel bir değer taşıyan örf ve adetlerimizi pekiştirmek ve köyümüzün dışarıda oturan ailelerini bir araya getirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA