Zambak’ın Yeni Ürünü 3d Maketlere Yoğun İlgi

Zambak Yayınları tarafından piyasaya sürülen, dünyaca tanınan 30 önemli eserin 3 boyutlu maketleri, 18. İzmir Kitap Fuarı’nda yoğun ilgi görüyor.

Zambak’ın Yeni Ürünü 3d Maketlere Yoğun İlgi
Zambak Yayıncılık İzmir Bölge Temsilcisi Mehmet Akşit, yeni ürünleri PAL eğitici oyuncak grubundaki 3D maketlerin öğrenciler ve velileri tarafından ilgiyle takip edildiğini söyledi.

Stantlarında en büyük ilgiyi bu eğitici oyuncakların çektiğini belirten Akşit, “Eyfel Kulesi, Galata Kulesi, Burj El Arap Oteli, Pisa Kulesi, Ayasofya ve Beyaz Saray’ın da aralarında yer aldığı 30 önemli eserlerin küçültülmüş halleri. Yapbozdan ziyade maket oyunu. Hiçbir yapıştırıcı kullanılmadan, birbirine geçmeli halkalarla oluşturuluyor. Önümüzdeki günlerde İzmir Saat Kulesi, Kız Kulesi, Sultanahmet Camisi ve peribacalarını da ekleyeceğiz. Fotoblok malzemeden üretilen bu maketler, yapıldıktan sonra evin bir köşesine koyuarak süs olarak da kullanılabilir.” dedi.

Eğitici oyunların son dönemlerde öneminin arttığına dikkat çeken Akşit, “Oynayarak öğrenmenin önemi gittikçe artıyor. Bakanlık bunu müfredata ders olarak koydu. Özel okullarda yaygınlaşıyor. Bazı özel okullar, serbest etkinlik çerçevesinde akıl oyunları sınıfları kurmaya başladı.

Bu sınıflarda öğrenciler oynayarak öğreniyor. Bu sınıflar ayrıca öğrencinin dersten sıkılmamasını sağlıyor. Üretkenliği ve beceriyi arttırıyor, dersi sevdiriyor. Bir taraftan oynarken diğer taraftan öğretiyor.” diye konuştu.