Palandöken Belediyesi’nden Balık Şenliği

Palandöken Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Ege İhracatçılar Birliği işbirliğiyle Erzurum'da ilk kez balık şenliği düzenlendi.

Palandöken Belediyesi’nden Balık Şenliği
Etkinlik kapsamında vatandaşlara ücretsiz olarak “Balık Ekmek” dağıtıldı.
Erzurum merkez Palandöken Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Ege İhracatçılar Birliği işbirliği tarafından organize edilen Balık Şenliğinde Palandöken İlçesinde dört ayrı noktada mangalda yapılan deniz balıkları ile alabalıklar, ekmek arasına konularak vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Su Ürünleri Fakültesi Yrd. Dç. Dr. Arzu Uçar, “Türkiye geneline baktığımızda su ürünlerine en az ilgi Erzurum İlinde gözükmekte, vatandaşı su ürünleri teşvik amaçlı bu projeyi gerçekleştirdik. Şu anda dört noktada dağıtım yapıyoruz. Her noktada bin tane balık ekmek dağıtmaktayız. Bu yaptığımız şenliği geleneksel hale dönüştürmeyi planlıyoruz. Her 3 ayda bir bu organizasyonu yenilemeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımız bizim yetiştirdiğimiz balıkları yedi yirmi dört bizden temin edebilir.” şeklinde konuştu.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise, “Belediyemiz tarafından organize edilen ve Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile EGE İhracatçılar Birliğinin katkılarıyla dört ayrı noktada dağılıyor. Erzurum ve Palandöken ilçe halkı hiç bir şeyden geri kalmamalı çünkü en güzeline ve en iyisine layıktır.” dedi.

Kaynak: İHA