Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: Halktan Asla Kopmadık

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından yürütülen Siyaset Akademesi’nin bu haftaki konuğu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: Halktan Asla Kopmadık
Atatürk Stadı Hakem Seminer Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Karaosmanoğlu, yerel yönetimdeki tecrübelerini AK Parti teşkilatı mensuplarına aktardı.
Türkiye’ne nüfusun önemli bir bölümünün büyük şehirlerde yaşadığını belirten Karaosmanoğlu, yerel yönetimlerin birinci görevinin o şehirde yaşayan insanların müşterek ne kadar ihtiyacı varsa onları tespit ederek karşılamak olduğunu söyledi.

Bunları öğrenmenin yolunun siyaset akademileri olduğunu aktaran Karaosmanoğlu, “Bunları burada konuşuyor ve öğreniyoruz. Bu bizim memleketin bir eksikliğiydi. AK Parti kadroları bu eksikliği gördü ve siyaset akademilerini kurdu. Bakın akademi yıllardır devam ediyor” dedi.

Akademideki konuşmasından sonra geç de olsa evine giderek 3-5 saat uyuyacağını, yarın sabah halkla birlikte yürüyüşe çıkacağını ifade eden Karaosmanoğlu, “Haftada 3 gün halkımızla birlikte yürüyüş yapıyorum. Bunu seviyorum, halkımla birlikte olmayı seviyorum. Halkımdan hiç kopmadım. Problemi olan gelip bize anlatıyor. Hem halkımızla konuşuyoruz hem de sporumuzu yapıyoruz. Türkiye’de bunu yapan çok az başkan var. Biz halktan hiç kopmadık, onları seviyoruz, onlarla birlikte olmayı seviyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasında Kocaeli’nde belediye başkanı olduktan sonra gerçekleştirdikleri projeleri de anlatan Karaosmanoğlu, “Bir yerde bir problem varsa bu problemi kim çözecek? Vali çözmezse, yerel yönetim çözmezse kim çözecek? Biz çözeceğiz. Siyaset akademisinde bunları öğreneceğiz. Bizim amacımız sadece ve sadece topluma hizmet ekmektir. Bizim inancımız bu, bundan gıda alıyoruz.” dedi.