Etkinlikler Kapsamında Kadınlar Arasında Domates Kasası Taşıma, Halat Çekme, Domates Yeme Gibi Yarışmalar Yapıldı

Kumluca'da bu yıl 14'üncüsü yapılan Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında kadınlar arası domates kasası taşıma, halat çekme, domates yeme gibi yarışmalar düzenlendi.

Karatepe Stadyumu'nda ilk olarak domates kasası taşıma yarışması yapıldı. Kadınlar, 1,5 dakikada yaklaşık 15 kilogram ağırlığındaki domates kasalarını 30 metre uzaklığa taşıyabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Domates kasası taşıma yarışmasında zor anlar yaşayan kadınlar, ilginç görüntüler oluştururdu. 16 kasa taşıyan Kadriye Acar birinci oldu.

Domates yeme yarışmasını ise bin 300 gram domatesi en kısa sürede bitiren Sıdıka Seyrek kazandı. Halat çekme yarışında da Karacaören köyü takımı birinciliği elde etti. El arabasıyla domates kasası taşıma yarışında kadınlar arasında kıran kırana mücadele yaşandı, Hasret Cengiz birinci oldu. Bayrakla domates kasası taşıma yarışmasını ise Tuana isimli takım kazandı.

Yarışmalarda bireysel olarak dereceye giren kadınlara çeyrek altın, takım halinde başarı elde edenlere ise gram altın hediye edildi.

Muhabir: Mehmet Çakmak / Güç Gönel

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA