Kumluca'da Düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali Kapsamında Acı Biber Yeme Yarışması Düzenlendi

Kumluca'da bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında acı biber yeme yarışması gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen yarışma öncesinde jüri üyeleri tarafından acı biberler, tartılarak numaralandırıldı ve kasalara konuldu.

Biberin yanına, yarışma sırasında yarışmacıların acısını gidermesi için domates de bırakıldı. 2'si kadın 25 kişinin katıldığı yarışmada yarışmacılar, 10 dakika içinde en fazla acı biberi yemeye çalıştı. Acı biberleri yerken zor anlar yaşayan yarışmacılara vatandaşlar, tezahüratla destek olmaya çalıştı.

Sürenin bitmesinin ardından yapılan değerlendirmede, 580 gramla en çok acı biberi yiyen Hüseyin Akşit birinci oldu. Akşit'e, Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından tam Cumhuriyet altını hediye edildi. Diğer yarışmacılara ise plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Hüseyin Akşit, yarışmayı kazandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Sera üreticisiyim. Yarışabilmek için işimi bırakıp geldim. Gelecek yıllarda da yarışmaya katılacağım" dedi.

Belediye Başkanı Çetinkaya ise festival kapsamında düzenledikleri etkinliklerle Kumluca'daki tarım üretimini Türkiye geneline duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Yarışma ile ürettikleri ürünü önce kendilerinin yediği mesajının verdiklerini ifade eden Çetinkaya, "Yarışma ile 'Biz insan sağlığını önceleyen, güvenilir gıda üretme anlamında hassas üretim bölgesiyiz. Ürettiğimiz ürünü önce kendimiz yiyoruz, siz de güvenerek yiyebilirsiniz' mesajını veriyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA