Tiyatro Oyuncularından Başkan Büyükaslan’a Ziyaret

Adıyaman’da ‘Kumandan Medine Müdafii Fahrettin Paşa’ ve ‘Gelibolu’ isimli tiyatro oyunlarını sahneleyen İstanbul Alternatif Sanat Tiyatrosu oyuncuları, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı ziyaret etti.

Tiyatro Oyuncularından Başkan Büyükaslan’a Ziyaret
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, İstanbul Alternatif Sanat Tiyatrosu ekibine Adıyaman Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Belediye Başkanı Danışmanı Emin Yağımlı eşlik etti. Yönetmen Kenan Korkmaz, “’Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman’da ‘Kumandan Medine Müdafii Fahrettin Paşa’ ve ‘Gelibolu’ isimli iki farklı oyun sergiledik. Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Kent Konseyi ve Milli Türk Talebe Birliği Adıyaman Şubesi’nin organizesiyle söz konusu oyunları oynadık. Ayrıca Besni ve Sincik ilçelerine de giderek aynı oyunları sergiledik. Adıyaman halkının tiyatroya teveccühü güzeldi. Adıyaman’a geldiğimiz günden bu yana bize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Necip Büyükaslan’a, Kent Konseyi Genel Sekreteri M. Emin Yağımlı’ya ve Milli Türk Talebe Birliği Adıyaman Şubesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, ziyaretle ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İstanbul Alternatif Sanat Tiyatro ekibine, 'Kumandan Medine Müdafii Fahrettin Paşa’ ve ‘Gelibolu’ isimli oyunları bizimle paylaşmaları için Adıyaman’a gelmelerini söyledik. Kendileri bizi kırmayıp şehrimize geldiler. Sanatlarını en güzel şekilde icra ettiler. Çanakkale ve Medine müdafaalarını mükemmel bir şekilde sergilediler. Tiyatro ekibimizi ikinci kez oldu Adıyaman’a getiriyoruz. Sağ olsunlar her çağırdığımızda erinmeden geliyor ve sanatlarını değerli hemşehrilerimizle paylaşıyorlar. Her şey için kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Büyükaslan, Alternatif Sanat Tiyatro grubu adına yönetmen Kenan Korkmaz’a Cendere Köprüsü simülasyonunu takdim ederek, performanslarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA