Sarayönü, Comenius Okul Ortaklıkları Projesi Kapsamında Gelen Yabancı Heyeti Ağırlıyor

Sarayönü, Comenius Okul Ortaklıkları projesi kapsamında İtalya, Estonya, Portekiz ve Romanya'dan gelen 20 kişilik heyeti bir hafta boyunca konuk edecek.

Gelen konuklar, Sarayönü'nde bölge kültürüyle ilgili düzenlenecek etkinliklere katılarak, bilgi edinecek.

Mehmet Emine Anadolu Lisesi tarih öğretmenlerinden Özlem Özdemir, konuklar için düzenlenen bahar şenliğinde yaptığı konuşmada, her milletin hafızasında yer etmiş önemli günlerin olduğunu söyledi.

Bu özel günlerin milletlerin acı, sevinç ve heyecanlarını yansıtan bir kültür olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Atalarımız, bu tarihi günü aynı zamanda Ergenekon'dan çıkış bayramı olarak da kutlamışlardır. Bütün bu önemli özellikleriyle Nevruz, Türk dünyasında 2 bin 800 yıldır coşkuyla kutlana gelmiş ve halen de 200 milyonu aşkın Türk topluluklarında sevinç ve neşeyle kutlanmaktadır. Bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramı, sonsuza dek kutlayabilmemiz bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlıdır."

Özdemir'in konuşmanın ardından demir dövme töreni yapıldı. Bilge Kaan'ın duası, şiirlerin okunduğu program, skeç ve boks gösterileriyle devam etti.

Halk oyunları gösterileri ve yarışmaların düzenlendiği programda, orkestra eşliğinde şarkılar seslendirildi.

Her ülke için birer fidan dikilen program, nevruz ateşiyle sona erdi.

Programa, Kaymakam Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Sinan Güdendede, Ladik Belediye Başkanı Şükrü Tınas ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Ahmet Turan

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA