Mhp Kayseri Milletvekili Halaçoğlu Açıklaması

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Farklı milletleri bünyesinde barındıran milletler ırkçı olamaz, ırkçı olmadığınız zaman da soykırımcı olmazsınız" dedi.

Halaçoğlu, Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen "100. Yılında Cumhuriyet Gerçekleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Halaçoğlu 24 Nisan'ı, Ermenilerin soykırıma uğradıklarını iddia ettikleri ve bunun için andıkları bir gün olarak gördüklerine dikkati çekerek, "TBMM içinde de, akil insanlar içinde de Ermeni soykırımı iddiası içinde bulunanlar var. Ermeniler gibi bunu anan ve bundan dolayı Ermenilerden özür dileyenler var. Bunlar zaten kendileri Türk değil, Ermeni asıllı ama isimleri Türk. Sizi, beni isimleriyle kandırıyorlar" diye konuştu.

Bu milletin "yedi düvele" karşı bir mücadele verdiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Analarımız, bacılarımız çok ağlamıştır ama bunun bedeli olarak şimdi hürüz. Bunun için milli birlik dediğimiz, hepimizin birbirini kucaklayan insanlar olması gerekir. İşte bizim anlayışımızdaki milliyetçilik; kim olursa olsun bu ülkede yaşayan her vatandaşı kucaklamak anlamındadır. Biz kucağımızı açıyoruz. Bu kucağımıza olumlu cevap veren herkesi kucaklarız. Bunun için bize ırkçı diyen kafatasçı diyenlerin de alnını karışlarız."

"Biz, Türk milletinin birer mensubu olarak hiçbir zaman tarih boyunca kimseye karşı bir katliamda bulunmadığımızı bilmemiz gerekir çünkü Türk milleti imparatorluk kurma kültürüne sahiptir. Farklı milletleri bünyesinde barındıran milletler ırkçı olamaz, ırkçı olmadığınız zamanda soykırımcı olmazsınız"

Programa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel de katıldı.

Muhabir: Betül Yürük

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA