Çorum Belediyesince Okullara ve Kentin Çeşitli Bölgelerine 130 "Ekmek Toplama Kutusu" Yerleştirilecek

Çorum Belediyesince "Ekmek İsrafını Önleme" kampanyası kapsamında, okullara ve kentin çeşitli bölgelerine 130 adet "ekmek toplama kutusu" yerleştirilecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde, okullara ve kentin muhtelif yerlerine konulacak ekmek toplama kutularının tanıtımını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında çeşitli faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Külcü, gerçekleştirdikleri toplantılarla vatandaşı bilinçlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Kampanyaya duyarlılığın artırılması amacıyla ekmek toplama kutuları yaptırdıklarını vurgulayan Külcü, "İlk etapta 130 adet kutu yaptırdık. Bu kutuların 70'ini okullara, geriye kalan bölümünü de Gazi, İnönü ve Bahabey caddelerinin muhtelif yerlerine yerleştireceğiz. Amacımız bayat ekmek toplamak değil, ekmeğin israf edilmemesi mesajını vermek" dedi.

Türkiye genelinde günlük üretilen 101 milyon ekmekten 6 milyonunun israf edildiğine dikkati çeken Külcü, şöyle konuştu:

"Sadece bu israftan ortaya çıkan ekonomik kayıp 1 milyar 500 milyon liradır. Bizler yolda gördüğümüz ekmek kırıntısını yerden hürmetle alıp, kurt ve kuş yesin diye yerden yüksek bir yere bırakan bir medeniyetin mensupları olarak, bugün ekmek israfı konusunda daha titiz ve dikkatli olmalıyız. Dinimizin emri ekmeğe verilen değeri ve israfın haramlığını ortaya koyarken, ne yazık ki ciddi oranda ekmek israfı olduğu acı bir gerçektir. Bu konuda özellikle annelere çağrıda bulunuyorum, ekmek israfının önlenmesi için çaba sarf edin."

Dilimli ekmek tüketiminin, israfı önlemede bir yöntem olduğunu anlatan Külcü, "Tüm bunlara dikkat ettiğimiz halde bayatlayan ekmeklerin de çocuklar aracılığı ile okullara gönderilmesini istiyoruz. Bizim ekiplerimiz, bu noktalarda biriken ekmekleri, barınaktaki hayvanlar için değerlendirecek, ayrıca kış mevsiminde doğadaki kuşların ve yaban hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak için doğaya bırakacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Külcü, talep gelmesi durumunda diğer merkezi bölgelere de ekmek toplama kutularının verilebileceğini kaydetti.

Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA