Sarıçam Köyü Parkının İsmi "şehitler Meydanı" Oldu

Saruhanlı ilçesine bağlı Sarıçam köyünde, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı'nın ismini taşıyan parkın adı, Yaralı'nın talebi üzerine "Şehitler Meydanı" olarak değiştirildi.

İlçede iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Yaralı, Sarıçam köyünde kendi adını taşıyan parkın isminin "Şehitler Meydanı" olarak değiştirilmesi talebinde bulunduğunu ve bu talebinin köylüler tarafından alkışlarla karşılandığını belirtti.

İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki 348 nüfuslu Sarıçam köyünü ziyaret ederek, köylülerle bir araya geldiğini dile getiren Başkan Yaralı şunları kaydetti:

"Sarıçam köyümüzde geçen yıl meydan düzenlemesi ve park çalışmamız olmuştu. Yapımını tamamladığımız parka, köy ihtiyar heyetinin kararı üzerine benim adım verilmiş. Bu durum beni uzun süredir rahatsız ediyordu.

Bizler reklamla değil, hizmetle anılmayı daha doğru buluyoruz. Bu bakımdan kısa süre önce yeniden düzenlemesini yaptığımız bu parkın isminin Şehitler Meydanı olarak değiştirilmesini talep ettim. Bu ismin daha anlamlı olacağına inanıyorum. Köylüler benim bu talebimi alkışlarla karşıladı. Böylelikle parkın ismi değişti."

Yaralı, parkın içinde bulunan ve üzerinde "Dr. Hüseyin Yaralı Parkı" yazan tabelanın kaldırıldığını, önümüzdeki günlerde buraya, "Şehitler Meydanı" yazılı olan tabelanın yerleştirileceğini söyledi.

Sarıçam köyünde park düzenlemesinin yanı sıra, bazı ev ve kahvehanelerin boya, badana ve onarım işlerini de yaptıklarını kaydeden Yaralı, köy meydanındaki Bizanslılar döneminden kalan tarihi çeşmenin de dokusuna zarar vermeden tadilatını yaptıklarını anlattı.

Muhabir: Muammer Kökcüoğlu

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA