İş-kur’un Tanıtım Otobüsü Cizre’ye Geldi

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) hizmetleri hakkında vatandaşları bilgilendirmeyi amaçlayan İŞ-KUR Kampanya Otobüsü Cizre’ye geldi.

İş-kur’un Tanıtım Otobüsü Cizre’ye Geldi
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamında gerçekleştirilen Türkiye İş Kurumu İş-Kur’un tanıtım faaliyetleri çerçevesinde 22 ili ziyaret etmek üzere yola çıkan İş-Kur Kampanya Otobüsü Cizre’ye geldi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamında gerçekleştirilen Türkiye İş Kurumu İş-Kur’un tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Şırnak’ın Cizre İlçesine gelen İş-Kur Kampanya Otobüsünde, İş-Kur hizmetlerden faydalanmak isteyen kişilere on-line kayıt hizmeti sunulacak.

Kampanya açılışına Türkiye İş Kurumu Şırnak İl Müdürü Lezgin Özmen, İŞKUR Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç, İŞKUR uzmanları ve vatandaşlar katıldı.

12 Nisan-14 Haziran 2013 tarihleri arasında iki ay süre ile Türkiye geneli devam edecek olan tanıtım kampanyası kapsamında Cizre’ye gelen özel tasarlanmış "İŞKUR Kampanya Otobüsü" kampanya boyunca görevli iş ve meslek danışmanları ve yaygınlaştırma uzmanları vatandaşların İŞKUR hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacak.

Cizre’deki İş-Kur Kampanyası ile ilgili açıklama yapan Türkiye İş Kurumu Şırnak İl Müdürü Lezgin Özmen, İŞKUR olarak her türlü hizmeti vatandaşın ayağına götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşlarla aralarındaki engelleri kaldırmak istediklerini belirten Özmen, "Bu çalışmanın tanıtım faaliyetlerinden biri de İŞKUR otobüsü. Kampanya kapsamında görevi yaygınlaştırma uzmanları hedef kitle ve bireylerle yüz yüze görüşmeler yaparak İŞKUR hizmetlerini tanıtıyorlar" dedi.

Özmen, "Avrupa Komisyonu ve Türkiye’nin ortak finansmanı ile İŞKUR tarafından yürütülen 'Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu' kapsamında model ofisler kuruyor. İŞKUR tanıtım kampanyası, istidamdan etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi ve bu suretle daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesine ve istihdam oranını artırmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İHA