Çaycuma’da Fırıncılara Ekmek Semineri Düzenlendi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce fırıncılara ekmek semineri verildi.

Çaycuma’da Fırıncılara Ekmek Semineri Düzenlendi
Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda fırın işletmecilerine ekmek israfı ile Resmi Gazete yayımlanan Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ ve Un Tebliği konusunda bilgilendirme yapıldı. Toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Ali Özgür Uslubaş, Ziraat Mühendisi Didem Tombul, Ziraat Mühendisi Asiye Şenbaş, Konuşmacı olarak da İlçe Müdürlüğünde görevli Kontrol görevlileri Gıda Mühendisi Mücahit Güleş ve Ziraat Mühendisi Murat Salur katıldı.

Toplantıda İlçe Müdürü Vekili Ali Özgür Uslubaş yaptığı konuşmada “ Ekmeğin zengin fakir her sofranın vazgeçilmezi olduğu, nimet kelimesiyle özdeşleşen ve kutsal sayılan ekmeğin israf edilmesi; çiftçinin buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği görebilen herkesi derinden üzdüğünü bu nedenle ekmeğin israf edilmesinde daha duyarlı olunması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Bakanlığımızın da ekmeğin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, muhafaza, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere Ekmek Tebliğinde değişikliklere gittiğini söyledi.

İlçe Müdürlüğü Kontrol görevlilerince yapılan sunumlarda bir sosyal sorumluluk projesi olan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”, 17 Ocak 2013 tarihinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığı, ekmeğin en fazla yüzde 51,4 ile fırınlarda, yüzde 37,9 ile hanelerde, yüzde 10,7 ile yemekhane, otel ve lokanta gibi toplu tüketim yerlerinde israf edildiği slaytlar ve Bakanlıkça hazırlanan kamu spotu videolarıyla anlatıldı. Ekmek Tebliğinde yapılan değişiklikle fırınlarda ve ekmek satış yerlerinde bulunan etiketlerde net miktarın da bulunması gerektiği bunun yanında ekmek israfı konusunda tüketiciyi bilgilendirmek için “Ekmeğinizi İsraf Etmeyiniz, Tüketeceğiniz Kadar Ekmek Satın Alınız” ifadelerinin yer alması istenmiştir. Daha sonra Ekmek Tebliği ve Un Tebliğindeki diğer değişiklikler hakkında fırıncılara bilgi verildi.

Toplantı soru cevap şeklinde sona erdi.
Kaynak: İHA