Beyin Ölümü Gerçekleşen İlhan Ankara'nın Organları Bağışlandı

Amasya'da beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesinin zor bir karar vererek organlarını bağışladığı İlhan Ankara’nın cenazesi, Merzifon’da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Beyin Ölümü Gerçekleşen İlhan Ankara'nın Organları Bağışlandı
İl merkezinde kırtasiye işleten evli ve 2 çocuk babası İlhan Ankara (57), bir hafta önce yüksek tansiyona bağlı olarak felç geçirmiş ve Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen İlhan Ankara’nın ailesi zor bir karara imza atarak organlarının bağışlanmasına karar vermişti.
Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlar tarafından böbrekler, kornealar ve karaciğerin alınmasının ardından Ankara’nın cenazesi, Merzifon Kara Mustafa Paşa Camisi'ne getirildi.

Ankara’nın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Merzifon Şehir Mezarlığı’na defnedildi.
Cenaze törenine Amasya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Halil Erkan Erişti, Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sibel Çalık, Belediye Meclis Üyeleri Hakan Dülger ve Erdem Atak, Merzifon Yüksek Okul Müdürü Yar. Doç. Dr. Asım Çoban ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ ÇALIK’DAN AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ
İlçe Sağlık Müdürü Sibel Çalık, İlhan Ankara için düzenlenen cenaze törenin ardından ailenin Merzifon’a bağlı Hacıbalı Mahallesi’ndeki evine taziye ziyaretine gitti. Burada İlhan Ankara'nın eşi Samiye Ankara ve kızı Güneş Ankara Soylu ile görüşen Çalık, “Hayatı kaybeden İlhan Ankara’nın organlarıyla yeni hayatlar kurulacak. Sağlıkta şiddetin yaşandığı bugünlerde bir sağlık personelimizin babasının organlarının bağışlanmasına tam destek vermesi bizleri sevindirdi. Diyaliz merkezinde çalışan meslektaşımız Güneş Soylu’nun, örnek bir davranış sergilediğini düşünüyorum. Tüm insanların öncelikli görevi organ bağışı olmalı.” şeklinde konuştu.

Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini dile getiren Güneş Ankara Soylu ise babasının organlarının başka bedenlerde yaşayacağını söyledi.

Soylu, şunları ifade etti: “Hayat bize hiç beklemediğimiz anlarda sürprizler yapıyor. Babam henüz 57 yaşında idi ve ilk defa yüksek tansiyon rahatsızlığı geçirdi. Beyin ölümü gerçekleştikten sonrada organlarının bağışlanmasını istedim. Çünkü organ bağışı umuduyla bekleyen hastaların durumunu çok iyi biliyorum. Babam ölmeyecek, başka bedenlerde yaşayacak.”