Bozüyük’te Ulusal Egemenlik Yürüyüşü

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından “Ulusal Egemenlik” yürüyüşü yapıldı.

Bozüyük’te Ulusal Egemenlik Yürüyüşü
Yürüyüşe bazı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, CHP Merkez İlçe Başkanı Muhittin Demirci, CHP Bozüyük İlçe Başkanı Metin Torun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu, “TBMM ulusal kurtuluş savaşında, top ve silah seslerinin duyulduğu, ateş ve barut kokularının her yere yayıldığı, kahramanlıkların da ihanetlerin de yaşandığı ağır koşullarda kurulmuştur. Ulusumuza çağdaş uygarlığın yolunu açan devrim yasaları ve bütün kararlar buradan alınmış, ulusal egemenlik varlığını burada göstermiş, demokrasi uygulamalarının örnekleri burada yaşatılmıştır" dedi.

CHP İl Başkanı Karaahmet, ulusal egemenliği kimseye devretmeyeceklerini söyleyerek, “Bu coğrafya da bu topraklarda bedavaya kazanmadık. Anayasa tartışmalarının yapıldığı, üniter devletin yıkılma tartışmalarının yapıldığı bugün başkanlık sisteminin tartışıldığı Türkiye de milli egemenliğe sahip çıkma vaktidir. Bizler milli egemenliğimizi kanla kazandık. Bizler milli egemenliğimizi süngüyle kazandık. Bizler milli egemenliğimizi kazanırken 7 düvele başkaldırdık. Gelinen noktada hiç kimse alınmasın. Biz hiç bir zümreye, hiç bir kişiye, kuruluşa milli egemenliğimizi teslim etmeyeceğiz" diye konuştu

Açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA