Aydın’da Ulusal Egemenlik ve Milli Anayasa Yürüyüşü Yapıldı

Aydın’da, bir grup siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Milli Anayasa” yürüyüşü düzenlendi.

Aydın’da Ulusal Egemenlik ve Milli Anayasa Yürüyüşü Yapıldı
Aydın’da, Vatan Cumhuriyet Emek Birliktelikleri üyesi bir grup siyasi parti ve sivil toplum örgütü tarafından devam eden yargılama ve tutuklamalara tepki amacıyla “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Milli Anayasa” yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Zafer Meydanı’nda başlayan yürüyüşe katılan kalabalık, Doğu Gazi Bulvarı, Hükümet Bulvarı ve İstasyon Meydanı güzergahında yürüyerek Abide Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyen grup, zaman zaman atılan sloganlarla devam eden yargılama ve tutuklamalara tepki gösterdi.

Yürüyüşün sonunda düzenleme komitesi adına bir açıklama yapan Dönem Sözcüsü Hüseyin Çetin, “Aydın’dan, Kurtuluş Savaşı’nın verildiği bu kahraman topraklardan onlara sesleniyoruz. Abdullah Öcalan’la kol kola girip İmralı’dan mektuplaşarak yazdığınız o bölücü, gerici ve emek düşmanı anayasanızı yaptırmayacağız” dedi.

Akil insanlar konusuna değinen Çetin, akil insanları Aydın’da bugüne kadar karşılaştıkları manzaralarla karşılayacaklarını belirterek şunları söyledi: “Sözde akil adamlar, siz Türkiye’nin her karış toprağında kovulmaya mahkumsunuz. Bu topraklarda kahramanlık sözü geçtiği zaman Mustafa Kemal’in adı akla gelir. Emperyalistlerin desteği ile bölücülük olduğu sürece Mustafa Kemaller de asla tükenmeyecektir.”
Kaynak: İHA