23 Nisan’ı Suriyeli Çocuklar Da Kutladı, Oyunlar Savaşı Unutturdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'na (GAMEK) bağlı Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli çocuklar ve velileri, 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.

23 Nisan’ı Suriyeli Çocuklar Da Kutladı, Oyunlar Savaşı Unutturdu
Piknikte mangal keyfi yapan çocuklar, günü doyasıya eğlenerek geçirdi.
Erikçe Kent Ormanı içerisinde bir araya gelen Suriyeli çocuklar, ilk olarak mangal keyfi yaptı. Kendileri için yapılan yemekleri anne ve babalarıyla yiyen öğrenciler, daha sonra birlikte top oynayarak ip atladı. Doyasıya eğlenen çocuklar, savaşın oluşturduğu kötü izleri oyunlarla unutmaya çalıştı. Dünya çocuklarına armağan edilen bayramı Türkiye’ye misafir olarak gelen Suriyeli çocuklar ve aileleriyle birlikte kutladıklarını söyleyen GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, “Yaptığımız bu etkinlikle, hem ülkelerinden uzakta kalmanın acısını dindirmeye hem de birbiriyle olan kaynaşmalarını artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Suriyeli çocuklar da kendilerine sunulan imkandan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Bu tür aktivitelerle moral bulduklarını belirten çocuklar, kendilerine bu imkanı sağlayan yöneticilere teşekkür etti. Veliler ise savaşın olumsuz izlerini, bu tür etkinliklerle azaltmaya çalıştıkları kaydetti.

Suriyeliler, ilk günden bu yana kendilerine destek veren Türk hükümeti ve toplumuna teşekkür etti .