Yeniçeri: 'bir Ülkücünün Burnu Kanarsa Sorumlusu Hükümettir'

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Bize saldırı olursa bundan Başbakan, Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin sorumlu olacak.

Bir ülkücünün burnu kanarsa, sorumlusu Başbakan Erdoğan ve hükümetidir" dedi.

MHP'li Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletin, İzmir'deki Bayrak Mitinginde AK Parti'ye kırmızı kart gösterdiğini belirtti.

MHP'nin İzmir'de düzenlediği mitingin Türkiye'yi sonu belirsiz felakete sürükleyenlerin suratına tokat gibi indiğini söyleyen Yeniçeri, "Bu tokat AKP'yi ya kendine getirecek ya da kendinden geçirecektir" şeklinde konuştu.

Özcan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın milletle bağını kopardığını ve bu nedenle her fırsatı kullanarak MHP'ye saldırdığını iddia ederek, MHP ve ülkü ocaklarına karşı iftira, itibarsızlaştırma ve komplo organizasyonlarının devreye sokulduğunu kaydetti.

"İzmir mitingi, kırmızı şal görmüş boğa misali AKP'yi daha da hırçınlaştırmıştır" diyen Yeniçeri, iktidarın önümüzdeki günlerde emniyet, MİT ve diğer operasyonel güçleri MHP'nin ve ülkücülerin üzerine süreceği iddiasında bulunarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirdiği akil adamları hedef göstermekle suçlandığını öne sürdü.

TEK BİR ÜLKÜCÜNÜN BİLE BURNU KANAMAYACAK
Süreci eleştirdikleri için kendilerinin de tehditler aldığını açıklayan Yeniçeri, vatanın birliğini, milletin bütünlüğünü ve Cumhuriyet'in kurucu iradesini savunduklarını ifade etti

Başbakan Erdoğan'ın sürecin önünde engel olarak MHP ve ülkücüleri gördüğünü anlatan Yeniçeri, şunları söyledi: "Bize saldırı olursa bundan Başbakan, Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin sorumlu olacak. Bir ülkücünün burnu kanarsa, sorumlusu Başbakan Erdoğan ve hükümetidir"
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yeniçeri, İçişleri Bakanlığı'nın eylemlerde biber gazı yerine müzakereci kullanacağına dair yönergesini nasıl değerlendirdiğinin sorulmasına yönelik, "Demek ki müzakerecilerin tadını aldılar" cevabını verdi. Müzakerecilerin iktidarı övdüğünü belirten Yeniçeri, "İçişleri Bakanı'nın polis teşkilatını kaldırıp yerine akiller ordusu kurmasında yarar var. Asayişi bozanları ikna etsinler" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ HÜKÜMETLE OYUN OYNUYOR
Yeniçeri'ye "Terör örgütünün PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan'ın çekilme takvimini 24 Nisan'da açıklayacağına" ilişkin haberler hatırlatıldı. Bunun üzerine Yeniçeri, şunları söyledi: "Bin 200 çete başının bir ülkeden çıkarılması için terör örgütüne yalvarıyorsanız, vah Türkiye'nin haline. Teröristlerin tek çıkış yolu var, silahlarını emniyet güçlerine teslim etmek ve adalete sığınmaktır. Çekilmeyi yedi aya yaydılar. Terör örgütü kedinin fareyle oynadığı gibi hükümetle oynuyor"
Yeniçeri, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Başbakan Erdoğan'a Gazze'ye gitmeme uyarısında bulunmasına yönelik değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: "Bunlar eskiden de yapılıyordu ama diplomatik yollardan yapılıyordu. Müsait olan her şey yapılır. Siz müsait olmadıktan sonra kimse sizin onurunuzla, haysiyetinizle kişiliğinizle oynayamaz"
Kaynak: İHA