Ülkem'li Öğrenciler Strateji Oyunları Turnuvasında Yarıştı

ODTÜ Ülkem Koleji öğrencileri, Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı (TAKEV) tarafından "Anne Her Yaşa Akıl Oyunları" firmasının desteği ile Türkiye’de ilk kez düzenlenen 1. Ulusal Strateji Oyunları Turnuvası'nda önemli bir başarıya imza attı
Öğrencilerin karar verebilme, hızlı düşünme ve sorgulayıcı yönlerini geliştirmeyi hedefleyen Strateji Oyunları Turnuvasına ilkokul kategorisinden 11 ve ortaokul kategorisinden 17 okuldan toplam 146 öğrenci katıldı.

Ülkem'li Öğrenciler Strateji Oyunları Turnuvasında Yarıştı
Turnuvaya katılan Özel Manisa Ülkem Koleji öğrencileri ise oynadıkları bireysel oyunların tamamında çeyrek finale kalmayı başardı. Pek çok ilden yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmada Ülkem Koleji 4.sınıf öğrencisi Selin Ebret, Quoridor ve Abalone oyunlarının her ikisinde 3. olurken Callisto adlı oyunda 2. olma başarısını elde etti. Öğrenciye gösterdiği başarılardan dolayı iki adet çeyrek altın ve strateji oyunu hediye edildi. Okulda Akıl Oyunları Kulübü ve İngilizce Matematik kulübünde calisto, abalone, coridor ve el göz koordinasyonunu geliştiren çok fazla zeka oyunlarına yer verildiğini söyleyen Ülkem Koleji Matematik Zümre Başkanı Serkan Ergün, bu tarz oyunların öğrencilerin zeka potansiyellerini tanımalarına olanak sağladığını belirtti.

Okul Müdürü Arif Demir ise “Okulumuzda kulüp olarak verilen derslerde amacımız,öğrencilerin problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmesidir. Böylece öğrenciler hızlı ve doğru karar verme, zekâ oyunları kapsamında bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri geliştirme ve problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum geliştirme gibi yeteneklerini geliştiriyorlar.” dedi.

Kaynak: İHA