Şenkaya’lı Minikler “o'nu En Güzel Kim Anlatır?' Da Yarıştılar

Şenkaya’da Kutlu Doğum etkinleri kapsamında minik öğrenciler Hz.Muhammed (S.A.S.)’i en güzel anlatabilmede yarıştılar.

Şenkaya’lı Minikler “o'nu En Güzel Kim Anlatır?' Da Yarıştılar

Minik öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında “O’nu En Güzel Kim Anlatır?” yarışmasında yeteneklerini sahneye taşıdılar. Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan ve 13 Ortaokulun katıldığı yarışmada öğrenciler jüri önünde ter döktüler.

Yarışmada Yanıkkaval Ortaokulu Öğrencisi Hanım Yıldız’ın “Hüzün Yılı ve Taif Yolculuğu” sunumu ile birinci oldu. Ödülünü İlçe Kaymakamı Murat Şener’in elinden aldı. “Bedir” sunumuyla Kömürlü Ortaokulu öğrencisi Aleyna Yatağan ikinci, “Kırk Yaşında” sunumuyla Çamlıalan Ortaokulu öğrencisi Derman Töre üçüncü oldu. Yarışmaya dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken katılım belgesi ile birer altın verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yılmaz; “ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Doğrultusunda “O’nu En Güzel Kim Anlatır?” yarışması düzenledik. Bu yarışma ilk defa yapıldı bazı aksaklıklar olmuş olabilir. Ama gelecek yıllardaki düzenleyeceğimiz yarışmalar daha güzel olacaktır. Hz. Muhammed (sas)’i minik öğrencilerin yorumlarıyla dinlemeyi amaçladık.” Dedi.

Yarışmada Şenkaya Anadolu Lisesi Tasavvuf Müziği Korosu tasavvuf eserlerini sergilediler. Koronun seslendirdiği eserler katılımcıları duygulandırdı. Seslendirilen eserler katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle dinledi. Yarışma ödül töreni ile sona erdi.

Yarışma programına, İlçe Kaymakamı Murat Şener, Garnizon Komutanı J. Yzb. Atakan Alper, Belediye Başkan Vekili Kemal Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Bedir, İl Encümeni Cavit Aktaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bünyamin Gömleksiz ile Kenan Kaya, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: İHA