Türkiye Satranç Federsayon Başkanı Tülay’dan Başkan Uğurlu’ya Ziyaret

Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tülay, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’yu ziyaret etti.

Türkiye Satranç Federsayon Başkanı Tülay’dan Başkan Uğurlu’ya Ziyaret
Ziyarette konuşan Federasyon Başkanı Tülay, satranç ile ilgili etkinliklerin çeşitli illerde yapılmasının sporcu potansiyelinin artmasına sebep olduğunu belirterek, Karaman’ın da satrançta önemli bir konumda bulunduğunu ifade etti.

Federasyon olarak satrancı çok erken yaşlarda çocuklara sevdirip sporcu yetişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Gülkız Tülay, ayrıca, bu yıl 736’ıncısı kutlanacak olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri kapsamında yapılacak bir satranç organizasyonuna da hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise, Gülkız Tülay’a çok şanslı bir federasyon olduklarını ifade ederek, konu satranç olduğu için destek anlamında her kururumun katkı sağlayacağını belirtti.

Karaman Belediyesi olarak her türlü desteği verebileceklerini dile getiren Başkan Uğurlu, “Satranç, çocuğu hayata bağlayan, dikkat ve sabır gerektiren, zekasını ve deneyimlerini geliştiren bir spor dalıdır. Satranç sporunun çocuklara faydaları hususu saymakla bitmeyecektir. Hayatlarının her aşamasında kendilerine artı katacak bu sporda yapmış olduğunuz özverili çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyor, ilimizde yapılabilecek her türlü etkinliğiniz için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağımızı bilmenizi istiyorum" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ve Karaman Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’ya satranç sporuna göstermiş olduğu ilgi ve destekten dolayı satranç masası hediye ederken, Belediye Başkanı Uğurlu da, Kül Tigin Anıtı’nın maketini konuklarına hediye etti.
Kaynak: İHA