Çocuk Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde organize edilen ve 41 ülkeden gelen yabancı konuk çocuklarının da katıldığı Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı renkli görüntülerle açıldı.

Çocuk Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oluyor
Uluslar arası İnterteks Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 23 Nisan Salı gününe kadar açık kalacak olan fuarın ilk gününe çocuklar adeta akın etti. Alan içinde kurulan performans sahnesinde kendileri için gerçekleştirilen eğlence ve gösterileri büyük bir keyifle izleyen minikler, doyasıya dans ederek 23 Nisan coşkusuna renk kattı.
Alan içinde kurulan performans sahnesinde Karagöz Hacıvat Gölge Oyunu, Robot Adam, Kukla Show ve Aşuk Maşuk gibi gösteriler gerçekleştirildi.

Sahnenin ilgi gören performanslarından birini ise Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı yaptı. 32 kişiden oluşan Mehteran Takımı, Fetih Marşı, Genç Osman, Gafil Ne Bilir, Ceddin Deden ve Hücüm Marşı’nı büyük bir başarı ile seslendirdi.

Performans gösterilerinin yanı sıra gösterileri izleyen çocuklar da zaman zaman sahneye çıkarak doyasıya dans etti. Gamgam style ve kolbastı şarkılarıyla dans eden çocuklar 23 Nisan coşkusuna renk kattı. Eşref Uslu ilkokulu öğrencileri de sahnede ünlü Grease Müzikali’nden bir bölüm sahneledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Bilgievi öğrencileri ise gerçekleştirdikleri halk oyunu gösterisi ile performans sahnesine damgasını vurdu. Mimar Sinan ve Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi öğrencileri performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı. Bilgievi öğrencileri ayrıca Nasreddin Hoca ile Masal Saati gösterisini de yine arkadaşları için gerçekleştirdi.

Performans sahnesinin yanı sıra Bilim Sahnesi de çocuklar için muhteşem bilim showlar gerçekleştirdi. Fuarın ana konseptinin bilim olmasından yola çıkılarak sahnede özel gösteriler düzenlendi.

İTÜ Bilim Merkezi’nin gerçekleştirdiği ses ve titreşim gösterisi ilgiyle izlenirken, dinazor ve köpük show da çocukları bilimin keyifli dünyasına götürdü. Performans ve Bilim Sahnesi’ndeki gösteriler 23 Nisan Salı gününe kadar devam edecek.
Kaynak: İHA