Bbp Genel Başkanı Destici, Adıyaman'da Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecine ilişkin, "Bu gittiğiniz yol, tuttuğunuz iş, başlattığınız süreç terörü bitirmez. Çünkü bir sürecin içerisinde ABD, İngiltere, İsrail, Barzani varsa bu, terörü bitirmez" dedi.

Destici, Adıyaman'ın Besni ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra parti binasına geçen Destici, burada düzenlediği basın toplantısında, uyarıcı yol gösterici ve sorumlu davranan bir siyasi hareke ve her zaman milletten yana olduklarını söyledi.

Türkiye'nin hem siyasi hem de etnik anlamda kamplaştırılmaya çalışıldığını öne süren Destici, "Biz, bunu reddediyoruz. Biz, 75 milyonun bir ve beraber olduğunu, Allah'ın emriyle birbirine bağlanan bizlerin kardeşliğine kimsenin zeval getiremeyeceğini söylüyoruz. Çünkü Allah'ın emrinden başka bizi bağlayan başka bir emir yoktur. Bu yüzden hepimiz tüm inananlar, tüm Müslümanlar bu emre amadeyiz ve bu emrin gereğini yaparız. Dolayısıyla bizi kimse bölemez ve ayıramaz" diye konuştu.

Çözüm sürecini eleştiren Destici, bu sürecin terörü bitirmeyeceğini öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bu gittiğiniz yol, tuttuğunuz iş, başlattığınız süreç terörü bitirmez. Çünkü bir sürecin içerisinde ABD, İngiltere, İsrail, Barzani varsa bu, terörü bitirmez. Neticede de Türkiye'nin hayrına bir şey vermez. İkincisi, siz, PKK'yı muhatap alıyorsunuz. Halbuki biz daha önce de önermiştik, PKK'yı muhatap aldığınızda siz bölgeyi bütünüyle onların kontrolüne ve yanına itmiş oluyorsunuz.

Bir 'muhataplık heyeti' kurulmasını istedik. AK Parti'nin içerisinde PKK'nın 3 katından fazla Kürt kökenli milletvekili var. CHP'de var, MHP'de var, bizde var, cemaatler var, cemiyetler var, manevi önderler var. Bu kişilerden oluşan bir muhataplık heyeti oluşturularak, bunlarla süreç konuşulsun ve bölgenin tamamı dinlenerek, tamamına bir çözüm götürülsün. Şu an da bölgede PKK'nın siyasi uzantıları dışındaki herkes bu süreçten rahatsız. Herkes kanın durmasını istiyor, herkes terörün durmasını istiyor. Bu anketler aslında eksik söylüyor. Aslında yüzde 60-65 değil, yüzde 90'ın üzerinde bu millet terörün bitmesini istiyor. Fakat aynı oranda da PKK veya Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasını, onlarla bu sürecin müzakere edilmesini reddediyor. Bu iki ayrımın birbirinden net bir şekilde ortaya konulması gerektiğini düşünüyoruz. Yol yakınken bundan dönülmesini ve bizim önerdiğimiz gibi bir muhataplık heyeti kurularak, bu heyetle problemlerin görüşülmesini ve çözülmesini, diğer taraftan da topyekün mücadele edilerek, PKK'nın yok edilmesini istiyoruz."

Muhabir: Emre Evren / Hakan Furkan / Ömer Fansa

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA