Ak Parti'li Şahin: Şehitlerimizin Kemiklerini Sızlatmayız

AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekili İdris Şahin, ''Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayız, gazilerimizin başını öne eğdirtmeyiz.

' ' dedi.

İdris Şahin, Çankırı'da şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi. Kent merkezinde bir çay bahçesinde gerçekleşen toplantıya, şehit ve gazi ailelerinin yakınları da katıldı.

Çözüm sürecinin ele alındığı toplantıda konuşan Şahin, "Yapılanların tamamı 76 milyonun huzuru için yapılıyor. Biz neslimizi, aslımızı inkâr edecek değiliz. Geçmişimizin birikimi ile geleceğimizi şekillendireceğiz. Bizim kimseye beş kuruşluk taviz vermemiz mümkün değildir. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayız, gazilerimizin başını öne eğdirtmeyiz. Tek amacımız annelerimizin askere gönderdiği evlatlarının ardından karamsarca düşünmesini önlemek.'' şeklinde konuştu.

Çözüm süreci ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki kaçakçılığın biteceğini ve bölge ekonomisinin gelişeceğini söyleyen Şahin, ''Bu gün geldiğimiz noktada Rumlar bile Türk ekonomisinden faydalanmak istiyor. Bu olumlu süreç dalga dalga büyüyecek ve tüm ülkeye hâkim olacaktır. Yapılanların hepsini daha büyük Türkiye için yapıyoruz. Biz büyüme gayreti içerisindeyken ise birileri bölünmekten bahsediyor." dedi.

Toplantıda konuşan Şehit ve Gazi Aileleri Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke ise çözüm sürecine olumlu baktıklarını ancak İmralı ile yapılan müzakerelerden rahatsız olduklarını dile getirdi. Onurlu bir çözüm süreci istediklerini belirten Teke, "Çözüm sürecinde akil insanlar var ama içlerinde bir tane bile şehit ve gazi yakını yok. Bir kişi bile olmadan dengeden nasıl bahsedilebilir. Ben rahat uyuyamıyorum. Bu konu da bizim görüşlerimizin alınmamasından dolayı vicdanım rahat değil." şeklinde konuştu.