Yunanlı Metal Grubu Rottıng Chrıst Ankaralı Rock Severleri Coşturdu

Yunanlı Metal Grubu Rotting Christ, verdiği konserle Ankaralı rock severleri coşturdu.

Yunanlı Metal Grubu Rottıng Chrıst Ankaralı Rock Severleri Coşturdu
Rotting Christ ile sahneyi paylaşan iki başarılı Türk metal grubu Sheltersiege ve Raven Woods da etkileyici birer performans sergilediler. Dünya stantlarında müzik yapan Türk grupları seyircilerin beğenisini kazandı. Özellikle Raven Woods, Avrupa tecrübesini çok enerjik sahne şovu ile kanıtladı. Konserin ilk dakikasından son dakikasına kadar enerjik performansı ve samimi diyalogları ile seyirciyi etkisi altına alan grup, alkışlar ve tezahüratlarla sahneyi Yunan meslektaşları Rotting Christ’e teslim etti

Rotting Christ, özellikle 1999 Kocaeli depreminde turne gelirlerini depremzedelere bağışlaması ile dikkat çekmiş ve büyük sempati kazanmıştı. 1987 yılında Yunanistan'da kurulan ve bugüne kadar çıkardığı 10 stüdyo albümüyle sadece Black Metal'in değil, Ekstrem Metal'in birçok farklı kulvarından yararlanıp oldukça güçlü bir müzikal geçmiş inşa eden Rotting Christ, özellikle '90'lı yıllarda Avrupa'nın en dikkat çekici metal gruplarından biri haline geldi. Dün geceki performansları için grup, Türk dinleyicisine son derece etkileyici, hoş ve akılda kalıcı bir liste hazırlayarak tüm performansları boyunca mekanda coşku bir saniye bile azalmadı. Organizatör Tarkan Gürol konserin çok başarılı geçtiğini, metal guruplarının Ankaralılara harika bir gece yaşattıklarını dile getirdi.

"TÜRKİYE’YE GİTMEYİN SİZİ ÖLDÜRÜRLER" Rotting Christ’ın Vokal ve gitaristi Sakis Tolis, Türk ve Yunan halkının düşman olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Ne zaman Türkiye’ye gelsek çok iyi karşılanıyoruz. İlk defa Türkiye’ye gelmeden önce bizi 'Türkiye’ye gitmeyin sizi öldürürler' diye bizi korkuttular. Ancak Türkiye’ye gelince işin öyle olmadığını gördük. Dünyanın neresinde olursa olsun metal dinleyicileri aynı biz Türkiye’de hiçbir zorluk yaşamadık. Herhangi bir Türk gurubu da Yunanistan’da konser verebilir bir problem çıkacağını düşünmüyorum. İster Yunan olun, ister Türk olsun tarihte düşman olarak görülüyor, ancak ben bunun böyle olmadığının kanıtıyım. Yıllardır Türkiye’ye gelip konserler veriyoruz. Türk metalciler bizi, biz de onları seviyoruz. İnsanlar her yerde aynı. Her ülkede iyi ve kötü insanlar bulunabiliyor.”
Kaynak: İHA