Bahçeli: Türk Milleti Kıyamet Gününe Götürülmektedir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Artık mızrak çuvala sığmamaktadır.

Türk milleti toptan imha olacağı kıyamet gününe adım adım götürülmektedir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’ nin kısır bir döngünün içine hapsedildiğini savundu. Medya vasıtasıyla, demokratik özerlik, bölgesel yönetim, eyaletleşme, federalizm, yerel sembol ve bayrak, farklı dillerde eğitim gibi kabul edilemeyecek tekliflerin, iktidar ve bölücü ortakları tarafından tartışmaya açıldığını söyledi.

Türkiye ve Türk milletinin sürüklendiği var oluş, yok oluş sınırında, tüm milli değer ve güvenlik ilkelerinden yalıtılmak üzere olduğunu iddia eden Bahçeli, "Başbakan Erdoğan kendi egolarını, bölünmeye dönük adımlarını ve bireysel hedeflerini gerçekleştirmek için her değerimizle uğraşmaya, her mirasımızla boğuşmaya, her dokunulmaz hakkımızla didişmeye başlamıştır." dedi.

Başbakan Erdoğan’ın eyalet sistemi ile ilgili sözlerini değerlendiren Bahçeli, şunları dile getirdi: "Kendisi, eyalet sisteminin güçlü devletlerde sorun ve endişe yaratmayacağını, 2023’de Başbakan olursa bunu önereceğini soğukkanlılıkla söylemiştir. Anlaşılan bu şahsiyet aklını peynir ekmekle yemiş ve bitirmiştir. Başbakan Erdoğan Türkiye’nin milli ve üniter yapısından aşırı ölçüde huzursuzdur. Burada aklımıza Başbakan’ın eyalet yönetimiyle ilgili İmralı canisine ve PKK terör örgütüne bir söz verip vermediği sorusu gelmektedir. Başbakan Erdoğan açıklamalıdır. Başbakan Erdoğan konuşmalı ve milletimize cevap vermelidir. İmralı canisiyle yürütülen müzakerelerde, müsait bir zamanda eyalet yönetimine geçilmesi konusunda bir umut verilmiş midir? Başbakan Erdoğan Türkiye’nin eyaletlere bölünerek parçalanmasına yeşil ışık yakmış mıdır? Türkiye’nin idari bütünlüğünü bozmak ve sabote etmek maksadıyla ne tür bir çalışma ve hazırlık içine girilmiştir? Milleti 36’ya ayıran, etnik kimlikleri coşturan bu zihniyet, teröristlere daha neleri vaat etmiş, çözüm diyerek Türkiye’nin nelerinden ödün vermeyi göze almıştır? Başbakan Erdoğan İmralı canisine, önce özerklik, ardından eyaletleşme ve nihai aşamada da Kürdistan’ın kurulması için söz vermiş midir? AKP’nin çözümü bu mudur? AK Parti’nin barışı Türkiye’nin bölünmesi midir? Başbakan Erdoğan, hukukunu, siyasi niteliğini, ilkelerini ve kurallarını korumakla mükellef olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni, hangi hakla, hangi yetkiyle eyalete dönüştürmekten bahsetmektedir? Türk milleti daha hangi ihanetleri görecek, daha neleri duyacaktır?" Eyalet sisteminin tam anlamıyla federal bir yönetim olduğunu dile getiren Bahçeli, "Kalkınma ajanslarıyla bunun tohumları saçılmış, Yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunuyla da federal yönetim yapısının yeşermesi sağlanmıştır. AKP hükümeti Türk devletinin her niteliğini sarsmaya ve yerinden oynatmaya yüzsüzce, edepsizce cüret etmiştir. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, seçimle iktidar olan bir siyasi partinin bu kadar kontrolden çıkması, bu kadar küstahlaşması ve bu kadar hasmane tavır takınması ne görülmüş, ne de işitilmiştir." diye konuştu.

"MIZRAK ÇUVALA SIĞMAMAKTADIR""Artık mızrak çuvala sığmamaktadır." diyen Bahçeli, Türk milletinin, toptan imha olacağı kıyamet gününe adım adım götürüldüğünü belirtti.

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan ile terörist Öcalan, aynı kundakta pışpışlanan kanlı ve bölücü felaket elçileri haline gelmişlerdir. İmralı canisiyle Başbakan aynı zamanda Türk milletinin gardiyanı olmaya namzet olduklarını her türlü açıklama ve ifadeleriyle kanıtlamışlardır. Başbakan Erdoğan bilmez midir ki, böylesi bir teşebbüs, böylesi bir eğilim ve böylesi bir tavır ihanettir, hainliğin ötesidir. Başbakan Erdoğan bilmez midir ki, sözleri, düşünceleri ve saçmalıkları suçtur ve büyük bir rezalettir. Yine Başbakan Erdoğan bilmez midir ki, Cumhuriyet’i yıkmak, Türkiye’yi etnik coğrafi bölgelere ayırmak, kurulu düzenimizi çatlatmak küfürdür, düşmanlıktır ve azgınlıkla eşdeğerdir." dedi.