Atso’da Başarılı İthalat ve İhracatın Püf Noktaları Anlatıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kordon Akademi işbirliğiyle 'Uygulamalı dış ticaret yönetimi eğitim' programı düzenlendi.

Atso’da Başarılı İthalat ve İhracatın Püf Noktaları Anlatıldı
Programda eğitim veren Erdal Demiralay yaptığı konuşmada, ithalat ve ihracat yapan firmaların çalışanlarının dikkat etmesi gereken hususlar noktasında bilgiler verdi. ATSO ile Kordon Grup bünyesinde faaliyet gösteren uygulamalı dış ticaret yönetimi eğitim programında konuşan eğitmen Erdal Demiralay, dış ticarette en büyük sıkıntının tahsilat işleminde yaşandığını kaydetti.

İhracat yapan firmaların en çok zorlanılan kısmın para tahsilatı olduğunu söyleyen Demiralay, ihracat yapan veya yapacak olan firmaların en çok dikkat etmesi gereken durumun güvenilir firmalarla ihracat yapmak olduğunu söyledi.

Firmaların ödemelerini garanti altına alacak mekanizmalar oluşturmaları gerektiğini dile getiren Demiralay, “Firmalar ya peşin tahsilat yapacaklar ya da akreditif dediğimiz ödeme tarzını benimseyecekler. Yurt dışına mallarını gönderip sonra tahsilat konusunda büyük sorunlar yaşayan firmalar görüyoruz. Bununla beraber ürün sipariş edip sonra vazgeçenlerle karşılaşıyoruz yada alıcının istediği standartlarda ürünleri gönderemiyoruz" dedi.

Konuşmasında mermer ihracatı yapan firmalara da seslenen Demiralay, "Türkiye’de mermer ihracatı yapanlar tahta palet konusunda yeterince önem göstermiyor fakat ithalat yapan diğer ülkeler tahta palet konusuna büyük önem veriyor. Mermer ihracatı yapan firmaların bu konunun üzerinde önemle durması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA