Antalya ve Kosavalı Yöneticiler Ekonomik Kalkıma İçin Ortak Hareket Edecek

Antalya ve Kosavalı yöneticiler ekonomik kalkınma, dostluk ve barış için ortak hareket etme kararı aldı.


Anfaş City Expo 4. Şehircilik ve Teknoloji Fuarı için Antalya’da bulunan Kosova heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti. Ziyarete, Kosova’nın Vushtri Belediye Başkanı Bajram Mulaku, Malisheva Belediye Başkanvekili Rexhep Mazrreku, belediye idarecileri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Akaydın, Kosova halkı ile Türkiye’nin genetik akrabalık bağları olduğunu söyledi.

Antalya’nın, Türkiye’nin tarım ve turizmde önemli bir şehri olduğunu ifade eden Akaydın, “Antalya, dünyada en çok ziyaret edilen dördüncü şehir. Dünyada 5 yıldızlı otelin en çok bulunduğu il Antalya. Örtü altı tarımda Türkiye’nin üretiminin yarıdan fazlası Antalya’dan karşılanıyor. Kosova ile her türlü iş birliği yapmaya hazırız. Kosova ile dostluk, barış ve ekonomik kalkınma için birlikte hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

Vushtri Belediye Başkanı Bajram Mulaku da belediye yönetimleri ve iş adamlarıyla fuar için Antalya’ya geldiklerini söyledi.

Fuarda, belediyecilik alanında çok güzel çalışmalar olduğunu kaydeden Mulaku, şunları söyledi: “Türkiye, her zaman bize çok destek oldu. Bu ziyaretleri sıklaştırarak Antalyalı iş adamları ve belediyeler ile ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Kosova hükümeti, yatırımcıları her zaman destekliyor. Antalya’dan yeni yatırımcılar bekliyoruz.” Başkan Mustafa Akaydın, Kosovalı heyete ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdi .