Kutlu Doğum Haftası'nda Namazlarını Camide Kılan Çocuklar Ödüllendirildi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçe müftülüğünce 42 gün önceden başlatılan 'Haydi Çocuklar Camiye Kampanyası' neticesinde 2000'den fazla çocuk sabah, akşam ve yatsı namazlarına devam ederek yoğun ilgi gösterdi.

Çocuklardan namazlarını camide kılarak devam eden 250 tanesi kura ile laptop, tablet, bilgisayar, bisiklet, arabalı yatak, mp3 müzik çalar gibi hediyelerle ödüllendirildi. Ayrıca etkinliğe katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Hediyeler Belediye Düğün Sarayı'ndaki DİB Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Fatih Kurt'un verdiği konferans sonrasında çocuklara takdim edildi.

Bu arada Kutlu Doğum Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklele Mustafakemalpaşa'da kutlanması devam ediyor. İlçe Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği'nce Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde tertip edilen kan bağışı kanpanyası İlçe Müftüsü Musa Uzun tarafından başlatıldı. Yoğun ilgiden Kızılay görevlileri memnun kaldı.Kutlu Doğum Haftası'nda şiir, kompozisyon, bilgi yarışması, hafızlar günü ve kermes etkinlikleri Mustafakemalpaşa halkının beğenisini kazandı. Mustafakemalpaşa Müftüsü Musa Uzun bu çerçevde ilçe esnaflarını, hastaneyi, okulları ve cezaevini ziyaret ederek gül dağıttı.

Müftü Uzun, Mustafakemalpaşa halkının etkinliklere gösterdiği yoğun ilgiyi, halkın Peygamberimize olan sevgisinin bir işareti olduğunu, Efendimizin doğum gününün kutlanmasından dolayı tüm ilçe halkına teşekkür etti. 19 Nisan Cuma günü yapılacak olan Mehter yürüyüşü ve 25 Nisan Perşembe akşamı Fatih Camiindeki Kur'an ziyafetiyle etkinlikler son bulacak .