Kutlu Doğum Azerbaycan’da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'in (s.a.v) dünya teşrif buyurduğu Kutlu Doğum Haftası, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de duygu dolu bir törenle kutlandı.

Başkent Bakü'deki Park İnn Otel’de yapılan kutlama Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından organize edildi. Tören her iki ülke milli marşlarının seslendirilmesi ve akabinde okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

''Hz Peygamber ve insan onuru'' adlı Kutlu Doğum programına Azerbaycan Din İşleri Kurumu Başkanı Elşad İskenderov, Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Sadık Eraslan, Diyenet İşleri Başkanlığın'ın organizesiyle dünyanın her tarafında benzer programların yapıldığını, her yerde insanlar bir birlerine gül vermekte, muhabbet vermekte olduğunu söyledi.

Eraslan ''Adeta Peygamber Efendimiz bir rahmet yağmuru gibi insanlığın üzerine yağıyor.' 'dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Azerbaycan Din İşleri Kurumu Başkanı Elşad İskenderov ise sosyolojik olarak Peygamber Efendimizin insanlığa katkısını hiç kimsenin inkar edemediğini söyledi.

İskenkderov Peygamber Efendimizi dünya tarihinin en büyük ıslahatçısı, en büyük yenilikçisi olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı İstişare Kurulu üyesi Prof. Yavuz Ünal da konuşmasında günümüzde insanlığın Peygamber Efendimize dünyaya geldiği günden daha fazla muhtaç olduğunu söyledi.

Ünal, "Peygamberimizin himmetine, O'nun örnekliğine, O'nun ahlakına, O'nun insanlığına tarihin her zamanından daha fazla muhtacız'' dedi.

Törende bu yıl Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde yapılan nat-ı şerif yazma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Söz konusu yarışmanın birincisi olan Şair Mehmet Aslan'a ödülü Büyükelçi Alper Coşkun tarafından verildi.

Törenin sonunda davetlilere Peygamber Efendimizin hayatının anlatıldığı kitaplar ve gül takdim edildi .