İl Başkanı Arslan, Stk ve Bartın Halkına Teşekkür Etti

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, çözüm süreci kapsamında gerçekleştirilen, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un katıldığı bilgilendirme toplantılarına katılan, tüm Sivil Toplum Örgütlerine ve Bartın halkına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

İl Başkanı Arslan, Stk ve Bartın Halkına Teşekkür Etti
Arslan, Bartın’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarının son derece faydalı olduğunu ve kafalarda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi noktasında önemli açıklamaların yapıldığını söyledi.

Bu sürecin iyi anlaşılması için, bu toplantıları yaptıklarını ifade eden Arslan, “Biz Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü üniter yapısını hiç kimseyle asla pazarlık konusu yapmıyoruz. AK Parti, 81 vilayetin insanlarının hassasiyetlerini göz önünde bulunduran Türkiye’nin çimentosu görevini üstlenmiş bir partidir dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde silahla sardıran teröriste, terör örgütüne çiçekle karşılık veremezsiniz. Tabi ki silaha karşı silahla, mücadele etmekten başka çareniz yoktur. Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Ancak 40 bine yakın insanımızın kanını akıtan terör sorununun çözümü için çok önemli bir süreç yaşıyoruz. Amacımız, kuşkusuz artık akan kanın durması ülkemizi 30 yıldır iliklerine kadar emmiş bu terör, sorununun ortadan kaldırılmasıdır. Meselenin çözüme kavuşturulması terör örgütünün kendisini tamamen fes etmesi en büyük arzumuzdur. Ancak, biz öncelikle silahların susmasını terör örgütü üyelerinin silahlarını bırakmalarını istiyoruz ve bu vesile ile de çatışma ortamının ortadan kalkmasını akan gözyaşı ve kanın durmasını istiyoruz. Yaklaşık 4 aydır silahların susması, kan ve gözyaşının akmaması, milletimizin çözüme olan umudunu ve inancını artırmıştır diyen Arslan, partimizin kuruluşundaki programında bu konularla ilgili ne dediysek, bu günde aynısını söylüyor ve dediklerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Tüm etnik gruplar bu memleketin hür birinci sınıf eşit vatandaşlarıdır. Kürt vatandaşlarımızın makul, meşru, mantıklı taleplerini bugüne kadar yerine getirdik getiriyoruz. Çünkü biz Türkiye’yi seviyoruz, Türkiye’nin içerisindeki türkü seviyoruz, Kürdü de seviyoruz. Lazı, Çerkezi, Müslimi, Gayri Müslümi, Alevi’yi ve Sünniyi’de seviyoruz. İşte bu nedenlerle bizler ırkçılığı ayaklarımızın altına alıyor ve üstünlüğün ırkta olmadığını söylüyoruz dedi.

Elbette bu süreçte, kendilerini anlamak istemeyenlerin olacağını ve buna en yakın örneğin Bartın’da yaşandığını söyleyen Arslan, muhalefet partilerinin sözcülerinin Bartın’a gelerek bu süreçle ilgili olarak vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya çalıştıklarına hep birlikte şahit olduk diyerek, bu milletin birliğinden bütünlüğünden ve kardeşliğinden rahatsız olanlar dün olduğu gibi bu günde var olmaya devam etmektedir. Aynı anlayışın 12 Eylül 2010 referandumunda yapılan halk oylamasında, kısmi anayasa değişikliğine hak özgürlüklerin alanın genişletilmesine, hayır propagandası yürütenlerden bugün farklı bir davranış beklemenin de doğru olmayacağını düşünüyorum. Görüyoruz ki, siyasetten var oluşlarını etnik kimliğe bağlayanlar bu süreci pervasızca eleştirmektedirler. Yapılan bu eleştiriler milletimizin birliğine bütünlüğüne ve kardeşliğinedir. Aslında 12 Eylül 2010’ da yapılan referandumda yine aynı anlayışın pervasız eleştirilerine milletimiz gereken haddi bildirmişti. Fakat görüyoruz ki, şimdilerde yine aynı türküyü söylemeye devam ediyorlar. Eminim, en yakın tarihte yine milletimiz tarafından bu eleştirilere cevap gecikmeyecektir. Bizler her konuda olduğu gibi bu konuda da, milletimize inanıyor onlara güveniyoruz. Çünkü, bizim tek dayanağımız milletimizdir. Yaşadığımız bu tarihi süreçte elbette ki sancılı dönemler olacaktır. Eğer duygularımızı aklımızın önüne geçirirsek hep birlikte kaybederiz. Bizim yapmamız gereken bu süreçte aklımızı duygularımızın önüne geçirmemektir. İnşallah önümüzdeki süreçte Bartın’ımız ve ülkemizde tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet ilkesinden taviz vermeyecek, sevgi ve kardeşlik medeniyetini inşa etmeye devam edecektir. Çünkü, bu sürecin sonunda hepimiz kazanacağız hepsinden önemlisi gelecek nesillerimiz kazanacaktır” dedi.

Kaynak: İHA