Caddeye Bomba Yerleştirmek İsterken Kendisini Patlattı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da üniversite, okul ve Türk Büyükelçiliği'nin de bulunduğu caddeye bomba yerleştirmek isteyen bir El Şebab militanı, bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Somalili güvenlik güçlerinin ifadelerine göre, saldırı 2 yıl önce bölgenin kontrolünü elinde tutan ve günümüzde halen belirli bölgelerde etkinliğini sürdüren El Şebab grubu tarafından gerçekleştirildi.

Üniversite ve okullara uzak olmayan bir noktada meydana gelen patlamayla ilgili olay mahallinde açıklama yapan polis sözcüsü, “Sivilleri öldürmek isteyen bu kişi El Şebab grubunun bir üyesiydi. Neyse ki sadece kendini öldürdü” dedi

Patlamanın perşembe günü okul ve birçok üniversitenin tatil olduğu zamana denk gelmesinin ölü veya yaralı sayısının artmasına engel olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen operasyonlarda El Kaide bağlantılı El Şebab grubunun başkent Mogadişu’dan sürülmesinden bu yana El Şebab militanları zaman zaman hükümete ve Afrika Birliği askerlerine karşı saldırılar düzenliyor. Bu saldırıların en şiddetlerinden birisi Mogadişu’da pazar günü meydana gelmişti. Düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi hayatını kaybederken, olay yerinden geçen 3 Türk Kızılayı personeli de yaralanmıştı. Bomba yüklü bir aracı havaalanı yakınlarında patlatan muhalifler, ayrıca savcılık binasına da silahlı saldırıda bulunmuşlardı. Somali’de hükümeti ortadan kaldırmak için savaşan silahlı bir örgüt olan El Şebab’ın binlerce üyesi bulunuyor.
Kaynak: İHA