İddianamenin Kapalı Oturumda Okunması Talebi Reddedildi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan, 49'u muvazzaf asker ve 79'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge ele geçirme davasının ikinci günü, TRT spikerleri tarafından iddianamenin okunmasıyla başladı.

Duruşmada, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatlar hazır bulundu. Duruşma başında sanıklardan Filiz Albayrak'ın avukatı Mahmut Yılmaz, iddianamenin açıklama kısmı ile suç unsuru olmayan, savcıların suç ve ceza talebinde bulunmadığı kısımların okunmamasını talep etti. Av. Yılmaz, gazetelerde sanıklar hakkında haksız yayınlar yapıldığını, iddianamenin sadece sonuç bölümünün okunmasını ya da kapalı oturumda okunmasını istedi. Cumhuriyet savcısı ise duruşmanın gizli yapılması talebinin reddini istedi. Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, TCK'nin 182/2 maddesine göre iddianamenin aleni olduğu ve daha önce iddiaların basında yer alması sebebiyle duruşmanın kapalı yapılması talebini reddetti. Rahman ayrıca ara karardan bir gün önce, 26 Nisan 2013 tarihinde avukatlara, taleplerini iletmeleri için söz hakkı vereceğini belirtti.

Kararın ardından dün 85. sanıkta kalan iddianamenin okunmasına, 86. sanığın isminden başlayarak devam edildi.DURUŞMA SAKİN BAŞLADIDuruşmadan önce polis, dün olduğu gibi geniş güvenlik tedbirleri aldı. Duruşmaya katılan avukat, gazeteci ve sanık yakınları, içeriye üstleri aranarak alındı. Dün yaşanan gerginliğin aksine ikinci gün oldukça sakin başladı.

Dün eylem yapan İP ve TGB üyeleri, bugün adliyeye gelmedi .