Çiftçilerin Yarısı Tarım Sigortası Yaptırmıyor

Doğal afetlere karşı ürünlerini sigortalatan çiftçilerinin oranında düşüş olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’nin buğday ambarı olarak nitelendirilen Ankara’nın Polatlı ilçesinde 13 bin çiftçiden sadece 5 bin 355’nin tarım sigortası yaptırdığı öğrenildi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Polatlı’da çiftçileri tarım sigortasını anlattı. 13 Eylül Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, Tarım Sigortaları Havuzu Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Muhteşem Torun, Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, CHP Polatlı İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Tarım Sigortaları Havuzu Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Muhteşem Torun, sigorta ücretinin yarısını devletin karşıladığını söyledi.

Torun, Polatlı’nın doğal afet konusunda riskli bir bölge olduğunu belirtti.

Tarım Sigortaları Uzmanı Mehmet Dehşet ise Polatlı’da tarım sigortası yaptıranların sayısında düşüş olduğunu açıkladı.

Dehşet, Doğal afette en fazla risk olan bölgenin Polatlı olduğunu ifade etti.

Polatlı’da 3 bin 888 dönüm alanın sigortalandığını dile getiren Mehmet Dehşet, "Biz bu konuyu anlatamıyoruz muyuz? Yoksa bir sıkıntı mı var? Böyle bir durum varsa köy köy gezip bilgilendirme toplantıları yapalım." dedi.

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu’da Polatlılı çiftçilerin tarım sigortalarına karşı duyarsız olduğunu vurguladı. Köseoğlu, "Her yıl bizler bu sıkıntıları yaşıyoruz. Aslında sigorta yardımlaşmanın ve paylaşmanın bir göstergesidir. Bir yıl zarar görürsün zararını ben karşılarım. Bir yıl ben zarar görürüm sizler karşılarsınız." diye konuştu.