Akil İnsanlar Mardin Kızıltepe'de Kikan Aşiretinin Lideri İle Görüştü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, Mardin’nin Kızıltepe ilçesinde bulunan Altıntoprak köyünde Kikan aşiretinin lideri ve kanaat önderi Abdulkadir Timurağaoğlu ile görüştü.

Ankara’dan uçakla Mardin Havaalanı'na gelen heyet başkanı Yılmaz Ensaroğlu ve Mehmet Emin Ekmen buradan Altıntoprak köyüne geçti. Heyet Timurağaoğlu’na ait köy odasında Mardin ve Suriye’de bulunan Kikan aşiretinin lideri Abdulkadir Timurağaoğlu ile görüştü.
Heyeti kapıda karşılayan Timurağaoğlu, "Sizler bölgenin barışına katkı sağlayan akil adamlar olarak bu barışın tesisi için kanın durması için elinizden ne gelirse yapmanızı istiyorum.” dediKöy odasında açıklama yapan Güneydoğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, akil insanlar olarak ikinci durak olan tarihi Mardin’e geldiklerini söyledi.

Bölgede cumhuriyet öncesinden beri bu topraklarda bu milletin birlikte yaşaması için ciddi bedeller ödemiş insanlar var olduğunu belirten Ensarioğlu,"Eskiden beri bu toplumda bölünmeyi ayrılmayı parçalanmayı değil aslında birlikte yaşamayı iradesini özenle korumuş insanlar var. Bu amaçla bugün böyle bir büyüğümüzün yanındayız. Doğrusu yerel geleneksel kanaat önderleri Güneydoğu'da da insanların sözlerine düşüncelerine, görüşlerine önem veren insanlar.” dediAkil insanlar olarak, onların düşünce, tavsiye ve nasihatlarını almak için geldiklerini belirten Ensarioğlu, şöyle konuştu: " Çünkü bunların düşüncelerini tavsiyelerini bu süreçlere katmazsak yapılacak yeni düzenlemelerin atılacak yeni adımların toplumsallaşması daha zor olacak. Ben umuyorum ki bundan sonra topraklarda daha fazla kan akmaz. İnsanlar huzur içinde barış içinde yaşamayı sürdürürler.” dediKikan aşireti lideri Abdulkadir Timurağaoğlu'da, 30 yıldır bölgede süren gözyaşı ve kanın artık durması gerektiğine inandığını söyledi.

Timurağaoğlu, "Bu konuda barışa atılacak her adımı destekliyoruz. Sizlerin de bu barışın tesisi için üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum.” diye konuştu
Daha sonra basına kapalı olarak Timurağaoğlu ile görüşen heyet Kızıltepe ilçesine STK’larla görüşmek için hareket etti.