Çarşamba'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Çarşamba ilçesinde din görevlileri tarafından oluşturulan tasavvuf musikisi konser verdi.

İlçe merkezinde düzenlenen konser öncesinde konuşan ilçe Müftüsü Sıtkı Kaya, insanın fıtrat ve yaratılış itibariyle onurlu bir varlık olmasının İslam'ın varlık, bilgi ve değer anlayışını şekillendiren en temel unsurlardan birisi olduğunu belirtti.

Teknolojik ve bilimsel alanlarda gösterilen olağanüstü ilerlemenin insan onurunun korunması ve yüceltilmesi konusunda gösteremediğinin altını çizen Kaya, "İnsanoğlu görülmemiş bir sınavdan geçiyor. İslam'ın insan onuruna verdiği değeri Hz. Peygamber'in çağlarüstü örnek hayatında, söz ve davranışlarında en genel hatlarıyla veda hutbesinde görmek mümkündür. İnsanların Hz. Peygamber'in hayatını örnek alarak İslam temelleri içerisinde yaşamasını temenni ediyorum" dedi.

Yoğun ilgi gösterilen konsere Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir:Yaşar Karaman

Yayıncı: İsmail Çimen
Kaynak: AA