Ünlü Fransız Ressam Le Brun'un, Tablosu 1,44 Milyon Avroya Satıldı

Ünlü Fransız ressam Charles Le Brun'un, Paris'teki Ritz Otel'in restorasyonu sırasında tesadüfen bulunan tablosu 1,44 milyon avroya satıldı.

Fransa Christie's müzayede evi yetkilileri, Truva Prensesi Polyxena'nın öldürülmesini konu alan "Le sacrifice de Polyxene" isimli yağlı boya tablonun 1,44 milyon avroya alıcı bulduğunu duyurdu.

Tablo, otelde yapılan restorasyon sırasında, modacı Coco Chanel'in 30 yıldan fazla kaldığı suitinde tesadüfen bulunmuştu.

Açık artırmanın gelirinin ise Muhammed Al Fayed'in oğlu ve Prenses Diana'nın erkek arkadaşı Dodi Al Fayed'in anısına kurulan vakfa bağışlanacağı bildirildi.

Oyuncu Charlie Chaplin'den yazar Ernest Hemingway'e kadar birçok ünlü ismin tercih ettiği Ritz Otel, aynı zamanda Prenses Diana ile Dodi Al Fayed'in 1997'de geçirdikleri kazadan hemen önce son akşam yemeğini yedikleri yer olarak da biliniyor.

Fransa Kralı 14. Louis tarafından, "gelmiş geçmiş en büyük Fransız sanatçı" olarak nitelendirilen Le Brun, 17. yüzyılın önemli Fransız ressamları arasında yer alıyor.

Muhabir: Esma Arslan / AFP

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA