Fiziksel Engelliler Sanatla Yaşatılıyor

Erdemir Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Fiziksel engelliler yararına konser ve resim sergisi düzenledi.

Fiziksel Engelliler Sanatla Yaşatılıyor
Karadeniz Ereğli Erdemir Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerine ait resimlerden oluşan sergi ilgililerin beğenisine sunuldu. Serginin yanı sıra, Müzik Öğretmenleri Oda Orkestrası tarafından da bir konser verildi.

Okul Müdürü Berat Cıbır, etkinliğin amacının engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek ve kaynak oluşturmak olduğunu belirterek, “Bu amaçla resim sergisi ve konser etkinliği düzenledik. Gerek sergilenen resimlerin satışından gerekse konser biletlerinden elde edilecek gelir engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının sağlanması için kullanılacak” dedi.

Etkinlikte hazır bulunan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk'te, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve yöneticileriyle öğrencilerini duyarlı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Konser öncesi ve sonrası öğrenciler tarafından yapılan resimler vatandaşlar tarafından satın alınarak engellilere destek sağlandı. Elde edilen gelir ile Fiziksel Engellilere alınacak teknik malzemeler takdim edileceği belirtildi .
Kaynak: İHA