Ceıpes Türkiye Çalışmaları İçin Yabancı Konuklar Ödemiş’e Geldi

Ödemiş Belediyesi, ilçeye bağlı Kurucuova köyü merkezli “Eğitim ve Kalkınmanın Yaygınlaştırılması İçin Uluslararası Merkez Derneği” CEIPES’in, Avrupa Konseyi ve Avrupa Gençlik Vakfı tarafından desteklenen iki projesi için Türkiye’ye gelen yabancı katılımcılara ev sahipliği yapıyor.

Ceıpes Türkiye Çalışmaları İçin Yabancı Konuklar Ödemiş’e Geldi
Avrupa Komisyonu’nun desteği ile gerçekleştirilecek olan Hayat Boyu Öğrenme Projeleri kapsamında yer alan “Women And Work” (Kadın ve İş) projesi için yurtdışından 20 yabancı konuk Ödemiş’e geldi. Heyet, 21 Nisan tarihine kadar proje kapsamında toplumsal cinsiyet, imkan eşitliği, aktif katılım, demokrasi ve insan hakları konularında Ödemiş’teki örnek çalışmalar konusunda incelemeler yapacak. Proje ile kadın sorunlarına İnsan Hakları persfektifinden bakılması, kadınların toplum içindeki yerine yönelik farklı yönlerden düşünmek ve bu konu hakkında farkındalık yaratılması ve kadınların pratik becerilerini geliştirerek profesyonel yaşamda kadınların daha fazla yer almaları için cesaretlendirilmeleri hedefleniyor.

Bu arada, 23-30 Nisan tarihleri arasında ise, “Change the Date” (Zamanı Değiştir) projesi kapsamında 12 farklı ülkeden katılımcılar Ödemiş’e gelecek. Estonya, Moldova, İspanya, Letonya, Avusturya, Polonya, Portekiz, Ermenistan, Romanya, Hollanda, İtalya ve Almanya’dan gelecek olan gençler, kadına yönelik şiddet konusunda çalışmalar yapacak ve Kadın Sığınma Evi ile Kadın Danışma Merkezi’ni inceleyecekler.

CEIPES Türkiye’nin çalışmalarını destekleyen Ödemiş Belediyesi, 2012 Mayıs ayında da “Karagöz ve Hacivat ile İnsan Hakları Eğitimi" projesi için 26 yabancı öğrenciyi Ödemiş’te ağırlamıştı .
Kaynak: İHA