AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya’dan Kutlu Doğum Haftası Mesajı

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya’dan Kutlu Doğum Haftası Mesajı
“Allah Resulü (S.A.V.)'in kutlu doğumu bir kez daha yâd ediliyor. Kur'ân-ı Kerim, 'Biz peygamber göndermediğimiz kavme azab edecek değiliz' der. Bir başka yerde de: 'Her bir millet için mutlaka onları eğri yolun encamından sakındıracak peygamber bulunmuştur' buyurmuştur” ifadesinde bulunan Öksüzkaya, mesajına şu şekilde devam etti: “Bu âyet-i kerimede aksine ihtimal vermeyecek bir kesinlikte her ümmete bir peygamberin gönderilmiş olduğu mânâsına gelir. Evet, Allah Resûlü (sallallâhu aleyhi ve sellem), sürpriz olarak ortaya çıkmış biri değildir. O daha gelmeden asırlarca önce haber verilen ve gelmesi bütün cihan tarafından beklenen bir nebidir.

Doğruluk, peygamberimizin mihveridir. Peygamberlik, doğruluk yörüngesi üzerinde hareket eder. Peygamberin ağzından çıkan her şey Allah’ı ve ahreti tasdik edalıdır. Allah Resûlü, zahidlerin en zahidiydi. O'ndaki verâ hasleti yani şüpheli şeylerden kaçınma, ikinci bir insanda yoktu.

Aylar, yıllar ve asırlar boyu O'nun için şehrâyinler tertip edilse, her gece O'nun için yüzlerce, binlerce naatlar okunsa, yine O'nun hakkı ödenemez ve O'nun için bir şeyler yapıldığı söylenemez.

Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile çeşitli ilmi konferans, seminer ve toplantılarda, peygamberimizin pek çok örnek yönü ayrıntılı bir şekilde ele alınarak, toplumumuza anlatılmalıdır.”
Kaynak: İHA