Fethiye’deki Yanan Okul Betonarme Olacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz hafta yanan prefabrik lisenin, günün koşullarına uygun olarak betonarme olarak tekrardan yapılacağını söyledi.

Fethiye’deki Yanan Okul Betonarme Olacak
Muğla ziyaretine sabah saatlerinde Bodrum’dan başlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın son durağı Muğla merkez oldu. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen değerlendirme toplantısına başkanlık yapan Bakan Avcı, toplanın basına açık bölümünde Fethiye’nin Karaçulha beldesindeki çıkan yangında kullanılamaz hale gelen çok programlı lisenin betonarme olarak yapılacağını açıkladı.

Avcı, “Fethiye Karaçulha’daki 16 derslikli prefabrik binada yangın çıkmıştı, çok şükür her hangi bir can kaybı olmadan atlatıldı. Sadece mal zararıyla atlatılmış oldu. Bakanlığımız şimdi betonarme olarak çok daha sağlıklı koşullarda eğitim görülebilecek lisenin yapılması için hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah en kısa zamanda Sayın Valimizin de yakın ilgisiyle oradaki çalışmalar bir noktaya geldi. En kısa zamanda oraya Fethiyelilere kazandıracağız. Böylece çocuklarımız çok daha uygun şartlarda eğitimlerine devam edebilecekler.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Bakan Nabi Avcı’ya brifing verdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Muğla’daki eğitimin masaya yatırıldığı toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, il daire müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.