Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Peygamber Kabirlerinde Dua Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum etkinliklerini Diyarbakır’da kabri bulunan peygamberleri ziyaret ederek başlattı.

Başkan Görmez, güneydoğunun manevi beldesi Eğil ilçesinde kabirleri bulunan Hazreti Zülkifl (a.s), Hazreti Elyesa (a.s) ve Nebi Harun'un (a.s) kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'a gelen Mehmet Görmez, beraberinde Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Vakıflar Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Evsen ve ilçe müftüleriyle birlikte Kur’an’da ismi geçen peygamberlerden Hazreti Zülkifl(a.s), Hazreti Elyesa(a.s) ve Nebi Harun’un(a.s) kabirlerinin bulunduğu Eğil’deki Ziyaret Tepesi’ni ziyaret etti. Başkan Görmez, vatandaşlarla tokalaştıktan sonra önce Nebi Harun Hazretleri'nin kabri başında dua etti. Görmez daha sonra Hazreti Zülkifl(a.s) ve Hazreti Elyesa'nın (a.s) yan yana bulunan kabirlerini gezdi dua etti. Görmez’e peygamber kabirleri ve ziyaret bölgesi hakkında Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ile Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen bilgi verdi. Görmez’e vatandaşlar gül hediye ederken müftülük gül lokumu ile gül şerbeti ikram etti. Görmez’e burada Eğil Kaymakamı Taner Bircan, Eğil Kalesi'nin minyatürünü, Vali Yardımcısı Kansız ise Ziyaret Tepesi’nin fotoğrafını hediye etti.
KANAAT ÖNDERİYLE KÜRTÇE KONUŞTU Başkan Görmez, peygamber kabirlerinden sonra kendisi için Eğil’e gelen bölgenin önemli kanaat önderlerinden Seyda Hüseyin Elçi’yle sohbet etti. Kanaat önderine sarılan Görmez, “Biz sizin ziyaretine gelmeliyiz.” dedi.

Görmez, Elçi’ye Kürtçe olarak "Allah sizden ve anne, babanızdan razı olsun. Bize dua edin” dedi.

Görmez ile kanat önderi Elçi birbirlerine Arapça dua edip vedalaştı .