Vali Güvenç, Olayda Hayatını Kaybedenlerin Yakınlarına Taziye Ziyaretinde Bulundu

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavganın yaşandığı Gürpınar köyüne taziye ziyaretinde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Güvenç, beraberinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök, Mahmut Kaçar ve Müftü İhsan Açık'la gerçekleştirdiği ziyarette, kavgada ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, sağduyulu olmaları tavsiyede bulundu.

Bölgede gereksiz yere insanların hayatını kaybettiğini belirten Güvenç, "Meseleleri öldürmeden de çözebileceğimizi öğrenmemiz gerekir. Bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu bilmemiz, bunu çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Bu bir vicdani sorumluluktur. Burada herkes birbiriyle akraba, hepiniz ekmeğinizin peşindesiniz. Kaba kuvvet ve insan öldürmenin inancımızda yeri yok. Bu yaşananlar doğru değil. İnşallah bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kolluk kuvvetleri, hakim ve savcıların suçluların üzerine gittiğini vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti:

"Allah anasına babasına sabır versin. Koç gibi iki çocuğunuzu kaybetmişsiniz. Öbür çocuğumuzun durumu iyi çok şükür. Yalnız değilsiniz, devlet sizindir. İnşallah kan kanla yıkanmaz. Büyükler, gençlere sabırla rehber olsun. Savcılarımız, hakimlerimiz görevini yapacaktır. Buna güvenin ve emin olun. Allah rahmet eylesin, Allah sizlere sabır versin."

Milletvekili Kaçar da acılı ailelere başsağlığında bulunarak, "Dünyada hiçbir şey bir insanın bir damla kanına tekabül etmez. Bizler adil olmak zorundayız. Allah korkusu taşıyan herkes adil olmak zorunda. Şundan emin olun taraflar kim olursa olsun milletvekilleri bu haksızlığın ve adaletsizliğin asla tarafı olmaz" ifadelerini kullandı.

Merkeze bağlı Gürpınar köyünde iki gün önce silahlı kavgada, Halil Dönmez ve Abdullah Kaş hayatını kaybetmiş, İsmail Dönmez yaralanmıştı.

Muhabir: Eşber Ayaydın / Müslüm Etgü / Veli Gürgah

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA