Tayvan Büyük Elçisi James Chen, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı Ziyaret Etti

7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na katılmak için Malatya’ya gelen Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.

Tayvan Büyük Elçisi James Chen, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı Ziyaret Etti
H. Chen eşi ile birlikte Malatya Belediye Başkanı Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyarete Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci ‘de katıldı.

Malatya’ya ilk kez geldiğini söyleyen Chen, “Ekonominin canlanması için fuarlar çok önemlidir. Yerel ekonominin canlanması için Valinin, sizlerin ve TSO’nın çabalarını kayda değer bir seviyede. Ekonominiz, kültürünüz ve tarihinizden gerçekten etkilendik. Gelecekte Malatya ile Tayvan’ın işbirliği yapmasını ümit ediyorum. İnsanlarımızın bu bölgeye gelmesi konusunda teşvikte bulunacağız. Bizim halkımızın ve insanımızın dikkatini çekecek hem tarihsel hem de kültürel özelliklenizin bulunmakta” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Çakır ise, “Ülkelerin birbirlerini tanımaları çok önemli. Bu hem ekonomik anlamda işbirliğinin gelişmesi hem de kültürel anlamda ülkelerin birbirini tanıması açısından çok önemli. Arzu ediyorum hem ticari hem turizm anlamında Tayvan’la ilişkilerimiz daha ileri noktaya gidecektir. Tayvan’la hem yatırım hem turizm amaçlı ziyaretlerin artmasını temenni ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan Vali Şahin ise, “Bu tür ziyaretlerin sembolik değerleri de vardır. Hem iki devleti hem iki milleti birbirine yaklaştırır. Bu ilişkilerin güçlü bir şekilde geliştirilmesi insanların dünyaya bakışında da bir güven sağlar. Dünyanın yaşadığı bir takım sorunlara çözüm bulmada karşılıklı iş birliğinde ortak zeminlerin oluşturulmasında bu ziyaretler önemlidir. Ben inanıyorum ki büyükelçi ve eşleri hanımefendinin nezdinde Tayvan’da bir penceremiz olur ve oradan Tayvan bizi biz Tayvan’ı daha iyi görüp tanırız. İnşallah Malatya’mızdan güzel anılarla ayrılırlar” dedi.

Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen’e kayısı ve kayısı kristali, Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen de Çakır’a Tayvan’da yıl boyunca gerçekleştirilecek olan fuarların takvimi ile Tayvan’da üretilen bir şarj cihazı hediye etti .
Kaynak: İHA