Nevşehir Müftüsü Öztürk’ten Kutlu Doğum Mesajı

Nevşehir İl Müftüsü Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Nevşehir Müftüsü Öztürk’ten Kutlu Doğum Mesajı
Müftü Öztürk yaptığı açıklamada, Miladi takvime göre 20 Nisan 571 yılında doğan Hz. Muhammed’in doğumunun İslam alemi ve insanlık için çok önemli olduğunu belirtti.

Öztürk: “Zira O doğumundan 40 yaşına kadar sıra dışı bir hayat yaşayarak 40 yaşında vahye mazhar oldu. Peygamber oldu. Yaradan, yaşatan, her şeyin maliki ve sahibi olan Allah’ın emir ve yasaklarını, müjde ve uyarılarını insanlığa duyurmak için tayin edildi” dedi.

Hz. Muhammed’in buhranlar içinde kıvranan insanlığı Allah’ın yoluna, hakka ve hakikate davet ettiğini ve 23 sene gibi kısa bir zamanda en büyük inkılapları gerçekleştirdiğini kaydeden Öztürk, Hz. Muhammed’in insanlığı şirkten tevhide, cehaletten ilim ve medeniyete, zulüm, haksızlık ve işkenceden, hak, hukuk ve adalete kavuşturduğunu vurguladı. Öztürk, “İşte bundan dolayı O’nun doğum gününe ayrı bir önem verilmiştir. 12 Rebiülevvel Mevlid Kandili olarak kutlana gelmiştir. Ama bir gece O’nu anmaya ve anlatmaya yetmeyince Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Miladi doğum günü olan 20 Nisanı içine olan hafta “Kutlu Doğum Haftası” olarak ihdas ve ilan edilmiştir. Her sene milletimizin tamamının çok benimsediği bu haftada yeni bir konu ele alınır, öne çıkarılır. Geçen sene “Kardeşlik Hukuku” ele alınmıştı. Bu sene de “Hz. Peygamber ve insanlık Onuru” gündeme taşınacaktır” diye konuştu

Kaynak: İHA