Afyon'da İlk 3 Ayda 45 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Afyonkarahisar’da emniyet ve jandarmanın yaptığı operasyonlarda yılın ilk üç ayında 45 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.


Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının, kamu düzenini doğrudan etkilediği gibi, devletin vergi gelirlerinde de ciddi anlamda kayba sebep olduğunu söyledi.

Şanlıer, “Kaçakçılığın kamu düzenini etkileyen boyutu içinde; organize suç örgütlerinin bu vasıtayla finansman sağlaması, kaçak yollarla yurda sokulan tütün ve tütün mamullerinin toplum sağlığını tehdit etmesi ve sektörde rekabet eşitsizliğine sebep olması gibi sonuçları görülmektedir.” dedi.

Şanlıer, kaçakçılığın devlet gelirlerini azaltıcı boyutunda ise özel tüketim ve katma değer vergileri başta olmak üzere ciddi manada vergi kaybı ortaya çıktığını anlattı.

Öte yandan 2013’ün ilk üç ayında tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda 21 olayda 32 şüpheli adli makamlara sevk edildi. 38 bin 212 paket gümrük kaçağı sigara, 9 kilogram kaçak tütün ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ise 2013 yılının ilk üç aylık döneminde 6 olay meydana gelirken, 7 bin 270 paket kaçak sigara ele geçirildi .