Kaza Anı Minibüs Kamerasına Yansıdı

Adapazarı ilçesi Ankara Caddesi üzerinde meydana gelen kazada üç kişi yaralandı.

Kaza Anı Minibüs Kamerasına Yansıdı
Vahit Y. idaresindeki 54 M 0358 plakalı minibüs, Çökekler’den aldığı yolcuları çarşı istikametine getirirken Ahmet Melih P. idaresindeki 54 FT 880 plakalı otomobile arkadan çarptı, kazada minibüste bulunan 3 yolcu yaralandı.

Sakarya Minibüsçüler Odası Başkanvekili ve Dernekkırı Minibüs Durağı Başkanı Nurettin Pomak, güvenlik kameraları sayesinde suçlunun minibüs şoförü olmadığı ve polisin de görüntüleri izledikten sonra bu yönde rapor tuttuğunu belirtti.

Pomak, arabanın ara yoldan ana yola geri geri çıktığını belirterek şöyle konuştu: "Bizim arabamız kendi yolunda ilerliyor. Bizim arabamıza geri geri gelerek çarpmasına sebebiyet veriyor. Olay basına yansıdığı şekilde değil. Kamera görüntülerinde aşırı hız olmadığını siz de göreceksiniz. Zaten ışıklara yüz metre mesafe varken hız yapması mümkün değil. Arabamızda kamera olmasaydı belki de biz suçlu ilan edilecektik. Kamera görüntüleri bizim haklılığımızı ortaya çıkardı.” Adapazarı’nda araçlarına güvenlik kamerası taktırmayan şoförlere kamera taktırmaları konusunda çağrıda bulunan Pomak, şunları söyledi: “Kameraları arabalarına taksınlar. Araba içindeki yolcunun hal ve hareketleri, trafikteki seyir hali ve böyle üzücü kazalardaki olaylarda bizim haklı veya haksız olup olmadığımızı çıkarması açısından çok iyi. Dünkü kazada bu şekilde, öndeki aracın geri geri gelmesini tespit etti bu kamera, biz de görüntüleri emniyetle paylaştık. Ondan sonra trafik polisi arkadaşları görüntüleri izledikten sonra raporlarını yazdılar”
Kaynak: İHA