Kadınlara Uygulamalı Hitabet Dersi

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Hitabet Teknikleri” eğitimi düzenlendi.

Kadınlara Uygulamalı Hitabet Dersi
Kentin aktif kadınlarının katıldığı eğitim Gökhan Bayram tarafından verildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinden ve kamu görevlilerinden oluşan kadınlara, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde görev yapan Gökhan Bayram tarafından hitabet eğitimi verildi.

Eğitimin başlangıcında konuşan Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, hitabet eğitiminin kadınlar için şart olduğunu belirterek konunun önemi üzerinde durdu. Eğitim, kadınlarla ilgili tespitlerle başladı.

Kız çocuklarının erkek çocuklardan daha önce konuşmaya başladığını söyleyen Gökhan Bayram, sonraki zamanlarda kadınların sustuğunu, susturulduğunu bu sebepten de kadın hatip sayısının az olduğunu savundu. Bayram, konuşmasında “Devlet erkine kadın eli değmelidir. Ana yurdumuz Anadolu’da devlet halen babaysa bunda kadınların hitabete önem vermemelerinin de etkisi vardır” dedi.

Eğitim Türkiye ve Dünyadan kadın hatip örneklerinin gösterilmesiyle sürdü.

Hitabet eğitimi bu sanata ilişkin somut ve faydalı aktarımlarla devam etti. Eğitimde bir konu başlığı seçilerek konuşma hazırlandı. “Anne” konusunun belirlendiği çalışmada konuşmanın nasıl hazırlanacağını uygulamalı olarak öğretildi. Beyin fırtınası yapan kadınlar, hazırladıkları konuşmayı daha sonra da etkili bir biçimde aktarmaya ilişkin bilgiler edindiler. Beden dili, hitabet yöntemleri vb. bilgilerin de aktarıldığı programın sonunda katılımcılara sertifikası verildi.

Program sonunda Kadın Meclisi Başkanı Uluşal, Gökhan Bayram’a teşekkür belgesi verdi .
Kaynak: İHA