'Gülümseyen Gözler' projesinin yarışma ödülleri verildi

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nce başlatılan "Gülümseyen Gözler" projesinin madde bağımlılığını konu alan kısa film ve slogan yarışmasının ödül töreni, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

'Gülümseyen Gözler' projesinin yarışma ödülleri verildi
Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu, Müdür yardımcıları Behzat Tuzcu ve Emin Göktaş, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Başkan Batur, polisin gençlerin maddeye değil, hayata bağlanması için etkili ve başarılı çalışmasının öneminden bahsetti. Batur, “Gençlerin hayata daha sıkı tutunmasını sağlamak için kamu kurumları, Milli Eğitim, Emniyet ve yerel yönetimlerin projeyi destekleyerek, gençlerin de içinde yer almasını sağlaması çok önemli. Başta İl Emniyet Müdürümüz Ali Bilkay nezdinde projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Emniyet Müdür Yardımcısı Şevik ise 'Gülümseyen Gözler ' projesine şubat ayında başladıklarını belirterek, 'Bu tarihten itibaren de İzmir 'in ilçelerinde faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Projemizin amacı, bireylerin bağımlılık yapıcı maddelerle tanışmasını engellemek, maddeye ulaşılabilirliği azaltmak, madde kullanımı ve sonuçları hakkında farkındalığı arttırmak, bağımlılık konusunda sosyal faaliyetlerle duyarlılık oluşturmak, madde bağımlısı bireylerin toplum yaşamına yeniden uyum ve katılımını sağlamak. Bugüne kadarki faaliyetlerimiz çerçevesinde yaptığımız kısa film ve slogan yarışmasında ödül kazanan arkadaşları tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Kısa film dalında üçüncülük ödülünü 'Kıymetlimiz ' eseri ile Menemen Halide Gencer Ticaret Meslek Lisesi 'nden Ali Ozan Salkım, ikincilik ödülünü 'Renksiz ' eseri ile Emniyet Müdürlüğü 'nden Gökhan Kayar, birincilik ödülünü 'Arayış ' eseri ile Ege Üniversitesi 'nden Samet Yarar kazandı.

Slogan yarışmasında ise üçüncülük ödülünü 'Hayat Fotoğrafınızı Çekerken, Gözleriniz Donuk Bakmasın ' sloganı ile Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 'nden Gülfem Gökçe Kalaycıoğlu, ikincilik ödülünü 'Keşke Değil, Hayır De ' sloganı ile Bayındır Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 'nden Ramazan Genç, birincilik ödülünü 'Maddenin Kölesi Değil, Hayatın Efendisi Ol ' sloganı ile Tire Anadolu İmam Hatip Lisesi 'nden Emre yıldırım kazandı. Slogan dalında jüri özel ödülünü ise 'Maddenin Üç Hali; Yalnızlık, Pişmanlık, Çaresizlik ' sloganıyla Emniyet Müdürlüğü 'nden Çağatay Aykaç aldı.