Eminönü'nün Önemli Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Haliç metro geçiş köprüsü çalışmaları sebebiyle Eminönü Ragıp Gümüşpala Caddesi’nin 30 saat süreyle araç trafiğine kapatılacağı duyuruldu.

Sürücülerin alternatif yolları kullanması isteniyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Hacıosman-Taksim-Şişhane hattının Yenikapı’ya bağlantısını kesintisiz olarak sağlayacak Haliç metro geçiş köprüsü çalışmaları kapsamında caddenin 14 Nisan 2013 günü 00.00’dan itibaren, 30 saat süre ile araç trafiğine kapatılacağı bildirildi.

Açıklamada Ragıp Gümüşpala Caddesi üzerinden geçen viyadük inşaatında kullanılan çelik iskelelerin söküm çalışmaları yapılacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Eminönü’den Karaköy ve Beşiktaş istikametine gidecek araçların; Unkapanı Köprüsü-Beyoğlu Talimhane Caddesini kullanmaları, Eminönü’den Unkapanı, Şişhane yönüne gidecek araçların ise; Galata Köprüsü-Necatibey Caddesi-Maliye Cadddesi-Tersane Caddelerini kullanarak erişimlerini sağlamaları gerekmektedir. ‘İstanbul Metrosu Yenikapı-Unkapanı Arası Metro İnşaatı İşi’ kapsamında yapımı süren ve toplam uzunluğu 5.2 km olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü,Taksim-Yenikapı Metro Hattı’nın Şehzadebaşı ve Şişhane yönünden gelen tünellerini birleştirmek ve Haliç üzerinden geçişi sağlamak amacıyla imal edilmektedir. Metro geçiş köprüsü inşaatı tamamlandığında, Sarıyer-Hacıosman’dan metroya binen bir yolcu, kesintisiz olarak Yenikapı aktarma istasyonuna, buradan da Marmaray bağlantısıyla, Kadıköy-Kartal, Bakırköy-Atatürk Havalimanı veya Bağcılar-Olimpiyatköyü-Başakşehir’e kısa sürede ulaşabilecek.”